Blauwe Druifjes

Blauwe Druifjes

Het blauwe druifje, of Muscari in het latijn, is waarschijnlijk een van de bekendste bloemetjes die in Nederland groeien. Net als bij tulpen, krokussen en narcissen, is er bijna niemand die het blauwe druifje niet kent. Voor een deel komt dit missschien ook wel omdat de naam zo makkelijk te onthouden is. De kleur van deze bloemen varieert van heel licht, bijna wit, blauw tot een donkerder blauw dat tegen lila aanhangt. De vorm van de bloemetjes past ook perfect bij de naam: de trosjes ronde bloemen doen sterk denken aan druiven.

Blauwe druifjes in de tuin

Blauwe druifjes zijn echte voorjaarsbloemen. Net als hyacinten, krokussen en narcissen, bloeien deze bloemen vroeg in het voorjaar. Zo kondigen ze eigenlijk het einde van de winter aan en het begin van een mooie, groene tijd. Net als alle bloemen die in het voorjaar bloeien, moeten blauwe druifjes vòòr de winter geplant worden. Meestal gebeurt dit in de herfst, tussen september en november. De bollen van blauwe druifjes zijn winterhard en houden het ook langer dan een jaar vol. U kunt dus langer dan één lente genieten van deze schattige bloemetjes. Sterker nog: de bollen vermenigvuldigen zich. U krijgt dus over de loop van de jaren alleen maar meer bloemetjes in uw tuin. Lees ook onze informatie over blauwe druifjes planten.

Blauwe Druifjes in de tuin
Blauwe Druifjes in een pot
Blauwe Druifjes zijn echte voorjaarsbloemen.

 

Het blauwe druifje kan het beste geplant worden op een plek in de zon of in de halfschaduw. Hoewel deze bloem, net als alle planten, water nodig heeft, is het belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Zorg er dus voor dat u het blauwe druifje in een wat lossere grondsoort plant. Het beste kunt u een afstand van zo’n 10 cm aanhouden tussen de bloemen. Mocht u een kale plek in uw tuin op willen vullen met deze bloem, dan kunt u de bollen wat dichter op elkaar planten. Zorg er wel voor dat alle bollen genoeg voedingsstoffen kunnen krijgen.

Blauwe druifjes in een pot

Behalve als tuinplant, is het blauwe druifje ook heel geschikt om in een pot te planten. Zo kunt u ook een beetje van de lente naar binnen halen in uw huis. Ook als u deze bloembol in een pot zet, is het belangrijk dat die goed waterdoorlatend is. Kies daarom altijd een pot met gaatjes in de onderkant, zodat het overtollige water weg kan lopen. Ongeacht of de bloem in de tuin of in de pot staat, het blauwe druifje bloeit altijd in het voorjaar.

Blauw Druifje online kopen

Blauw druifje online kopen

Bij Fluwel zeggen we vaak dat we gek zijn op bloemen en dat zou ongeloofwaardig worden als we geen blauwe druifjes in ons assortiment hadden. Daarom hebben wij een uitgebreide keuze aan blauwe druifjes te koop van verschillende soorten. Deze verschillen in kleur en in grootte van de tros. Kijkt u gerust eens bij de specifieke informatie over de bloemen om te kijken welke soort het beste in uw tuin past.