Tulpenvelden

Tulpenvelden

Prachtige, kleurrijke tulpenvelden, wie ze nog nooit gezien heeft kent ze wel van foto’s. Tulpenvelden zijn typisch voor Nederland. Het vlakke Nederlandse landschap verandert na de grauwe winter plotsklaps in een zee van kleur, een heerlijk moment, zeker niet alleen voor bollenboeren, ook voor de gewone passanten. Want tulpen symboliseren het voorjaar. Nergens doen ze dat zo massaal als in de Nederlandse bollenregio’s.

Tulpenvelden – wanneer?

Wanneer bloeien de tulpen? Dat verschilt per seizoen, maar meestal begint het seizoen in maart. Ook in april zijn de tulpenvelden nog volop in bloei. In mei loopt het seizoen vaak al weer af, want bollenboeren knippen de bloemen af, zodat de bloembollen er niet te veel energie aan verspillen. Hoe mooi de bloemen ook zijn, voor een bollenboer zijn tulpenbollen handel!

De tulpenvelden bekijken doet u dus het beste vanaf eind maart tot eind april. Natuurlijk is er ook in mei nog best wat te zien. Niet elke tulp komt even snel op. Als de lente lang op zich laat wachten kan het zelfs begin april nog tegenvallen. De tulp gaat bloeien als de temperatuur regelmatig boven de 15 graden uitkomt, dus een blik op de thermometer geeft vaak ook al veel informatie over het juiste moment om naar de tulpenvelden te gaan.

Tulpenvelden – wanneer?
Tulpenvelden Zijpe
Tulpenvelden vol inspiratie

Tulpenvelden Zijpe

De Zijpe is de thuisbasis van Fluwel. Het is één van de aantrekkelijkste tulpenregio’s van Nederland. De tulpenvelden liggen hier direct aan zee. U ziet hier dus rode, paarse, gele en witte velden met daarachter meteen de duinen. Luchtfoto’s van de Zijpe laten het contrast tussen de strakblauwe zee en de gevarieerde tulpenvelden prachtig zien. Bij Fluwel zijn we trots op de Zijpe!

Toeristen weten de tulpenvelden van de Zijpe goed te vinden. Bloeiend Zijpe organiseert in samenwerking met Fluwel leuke excursies door de tulpenvelden. Natuurlijk is er ook ons gezellige themapark Fluwels Tulpenland, gelegen temidden van de prachtigste bloemenvelden. Hier vindt u ook mooie inspiratietuinen en onze kas vol tulpenkunst.

Fluwel heeft niet alleen tulpenvelden. Ook onze velden met narcissen zijn een indrukwekkend gezicht.

Tulpenvelden vol inspiratie

De grootste inspiratietuinen zijn natuurlijk de tulpenvelden zelf. Door ze van dichtbij te bekijken, bijvoorbeeld met ons speciale treintje dat door de velden boemelt, krijgt u een goede indruk van wat er allemaal met tulpen mogelijk is. Hopelijk geeft u dat weer inspiratie om tulpenbollen te kopen in onze webwinkel, zo maakt u van uw eigen tuin een tulpenveld! Behalve tulpenbollen verkopen wij uiteraard nog veel meer mooie bloemen, zoals dahlia's, amaryllissen, blauwe druifes, eucomissen of zantedeschia's.