Pistache

Tulipa Pistache
per 20 stuk(s)
€ 7,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
11 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Ik zag haar voor het eerst in de Poldertuin in Anna Paulowna. Ietwat verscholen achter een boom op een achterafje van een groot bloemperk stond ze daar haar best te doen om de tuin op te fleuren. Geen mens die echt goed kon zien hoe mooi ze wel niet is, ze stond te ver weg.

Uiteraard ben ik wel stiekem van het pad af gegaan om haar schoonheid op foto vast te leggen. Dichterbij gekomen heeft ze me waarlijk verbaasd met haar schoonheid. Haar bloemen zijn niet groot maar ó zo mooi van vorm en dan dat prachtige kleurenspel wat ze uit haar diep bordeauxrode hart laat zien, ik was op slag verliefd.

Maar helaas, geen naamkaartje bij deze knapperd. Wat nu; hoe heet ze en waar komt ze vandaan? Alle bloembollen specialisten in mijn kennissenkring heb ik foto’s gestuurd maar geen van allen wist mij te vertellen van wie deze Tulp was of wat haar naam was. Het zag er naar uit dat we hier te maken hadden met een zeer goed verborgen parel in de wereld van de Tulpen.

Tot op een gegeven moment een jonge vakgenoot tegen mij zei ‘kan dit geen Tulp van Thijs zijn. Meteen Thijs gebeld en jawel, het was een van zijn Tulpen. Thijs is een gepensioneerd bloembollenkweker die, voor de hobby, nog wat in Tulpen veredeld. Heb je er al wat bollen van Thijs? En mag ik er wat kopen voor de Fluwel website?

Ja natuurlijk, kom maar langs dan hebben we het erover.

Na wat bollen van Thijs gekocht te hebben wist hij mij nog te wijzen op een zeer boeiend detail van deze Tulp; ze ruikt heerlijk, een beetje naar amandel of meer in de richting van pistachenootjes. Omdat we nog niet wisten hoe we haar moesten noemen hebben we meteen maar besloten om haar de heerlijke naam ‘Pistache’ te geven.

Geef haar een mooi plekje vooraan in de tuin of plant haar op een pot voor op het terras, het zou mij niets verbazen als ook u verliefd op haar wordt.