Novi Sun

Tulipa Novi Sun
per 20 stuk(s)
€ 6,60
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 29,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Deze heldere grote Tulp hebben we te danken aan de, in de Noordoostpolder wonende, Tulpenveredelaar IJsbrand de Jong. Zijn streven was om een Tulp te veredelen die volledig resistent is tegen ziektes zodat er geen chemische middelen meer nodig zijn bij de teelt. Tientallen jaren is hij bezig geweest om vanuit de wilde Tulpen resistenties over te brengen naar de moderne Tulpen. Een zeer lange weg met veel tegenvallende resultaten. De ene keer waren de bloemen niet om aan te zien en de andere keer doken er toch ziektes op tijdens de doorteelt.

Maar opeens was daar Novi Sun, een wonderschone vroegbloeiende Tulp die niet wordt aangetast door virussen en schimmels.

In de toekomst gaat deze Tulp vaak tegenkomen want ze gaat op grote schaal geteeld worden. Ik had haar al veel eerder willen kopen, maar telkens als er bollen op de markt kwamen werden de bollen snel opgekocht door andere kwekers om met Novi Sun hun Tulpen assortiment te verbreden en te verbeteren. Maar we hebben er een paar weten te bemachtigen.  

Novi Sun is een uitstekende Tulp voor de tuin met de allure van een Zonnebloem. Als haar bloemknoppen nog klein zijn beginnen ze al te kleuren en gedurende haar lange bloeien groeien ze uit tot stralende grote en mooi gevormde Tulpenbloemen.