Garden of Clusius

Tulipa Garden of Clusius
per 20 stuk(s)
€ 7,20
Beschikbaar vanaf 15-05-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
6 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 32,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

De echte Tulpenliefhebbers onder ons zullen vast en zeker weten naar welke tuin dit sierlijke Tulpje is vernoemd; de Hortus Botanicus in Leiden. Dit is de tuin waar botanist Carolus Clusius in het jaar 1593 als directeur kwam werken.  Onder de planten die hij meenam van zijn vorige werkplekken in Wenen en Frankfurt bevonden zich een aantal Tulpenbollen. Zo kwam het dat in de herfst van 1593 voor het eerst Tulpenbollen in de Hollandse bodem geplant werden, er zouden er nog velen volgen.

Leuke anekdote om te weten is dat ook de Belgen deze primeur hadden kunnen hebben. De Turkse Sultan, daar kwamen in die tijd de Tulpenbollen vandaan, had al eerder Tulpenbollen gestuurd naar bevriende handelsrelaties in de stad Antwerpen. Maar zoals wij allemaal weten houden de Belgen van lekker eten en dat was in die tijd zeker niet anders. De door de Sultan gestuurde Tulpenbollen, verpakt in mooi bewerkte met het duurste zijde bekleedde houten kistjes, werden door zijn Belgische vrienden watertandend gepoft of gekookt waarna ze gulzig werden opgegeten. Dit weet ik natuurlijk niet helemaal zeker, misschien werden ze wel door de salade gesneden of ze brouwden er bier van, maar een ding vergaten ze te proberen: de Tulpenbollen planten.

Vandaag de dag heeft de Hortus Botanicus in Leiden nog ieder voorjaar een prachtige collectie Tulpen die een bezoekje aan deze tuin in het voorjaar zeer de moeite waard maakt. Het is ze dan ook van harte gegund dat er zo een vrolijk Tulpje de naam draagt van deze mooie botanische tuin. Zo mooi als de Garden of Clusius alle jaren in de Hortus Botanicus van Leiden staat kan ze ook bij u in de tuin staan, zeker het proberen waard.