Flames Mystery

Tulipa Flames Mystery
per 20 stuk(s)
€ 9,60
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Oranje
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 43,00 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Als u het Tulpenseizoen met een kleurrijke knal wilt beginnen, plant dan Flames Mystery, wat een kleur. Voor mij was het ook even schrikken toen ik haar voor het eerst zag. Het was begin april dat ik een keer door de Boermansweg in Anna Paulowna reed, de eerste Narcissen begonnen net een beetje te bloeien.

Opeens, halverwege het land, een half bedje Tulpen in volle bloei met een fabelachtige intens rode kleur. Of beter gezegd, een roodachtige kleur. Want het ‘Mystery’ stukje in haar naam heeft zeker met haar kleur te maken, haar kleur laat zich moeilijk beschrijven.

Schijnt het zonnetje dan lijkt ze wel oranje, zit er een wolkje voor de zon gaat ze meer naar roze en als er een dikke wolk voor de zon zit dan zeg je dat ze rood is. Maar wel of geen wolkjes voor de zon, opvallen doet ze als geen ander. Een schitterend kort Tulpje dat het ook heel goed doet in potten en op bloembakken.

Flames Mystery is van het type ‘fosteriana’ Tulp, een groep die vroeg en langdurig bloeit. De langdurige bloei is overigens niet altijd omdat de bloemen zoveel sterker zijn dan andere Tulpen. De meeste winst in bloeitijd zit voor de fosteriana Tulpen in het feit dat het begin april altijd veel kouder is dan begin mei. Onder koelere omstandigheden houden Tulpenbloemen het veel langer vol.