Chongming Love

Tulipa Chongming Love
per 20 stuk(s)
€ 7,80
Beschikbaar vanaf 15-05-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Niet iedereen zal weten wie, wat of waar Chongming is, ik wist het zelf ook niet. Alles wat ik van deze mooie Tulp wist was dat alle leverbare bollen alle jaren naar China gingen om in een park geplant te worden. Wat blijkt; Chongming is een groot eiland aan de monding van de rivier Jangtsekiang net ten noorden van de stad Shanghai.

In een groot park op dit groene eiland worden ieder jaar honderdduizenden Tulpen geplant, bijna á la Keukenhof, voor de vele inwoners van der stad. Doen ze dat zomaar in China, Tulpen planten voor de inwoners? Ja, dat doen ze zomaar. Chinezen proberen de steden zo mooi mogelijk te maken voor hun vele inwoners.

Zelf heb ik lang geleden ook Lelies en andere bloembollen verkocht aan de groen afdeling van de stad Shenzhen, een heel grote stad net naast Hongkong. De ambtenaar waar ik mee te maken had heeft het mij uitgelegd. Hij vertelde dat het voor de Chinese overheid een enorme uitdaging was om het de inwoners van de stad naar het zin te maken.

In een stad als Shenzhen wonen bijna 10.000.000 mensen, ging hij verder, en iedereen moet een eigen woning hebben. Kijk om je heen en zie hoe dicht de mensen op, onder en boven elkaar wonen. Allemaal kleine woningen met heel weinig bewegingsruimte en zonder tuin. Als overheid doen wij ons best om als compensatie voor de beperkte woonruimte de stad met al haar openbare plekken zo mooi mogelijk te maken. Wij kunnen niet iedereen een tuin bieden, maar wat wij wel kunnen doen is de stad zo mooi mogelijk maken door haar op te fleuren met bloemen en groen. En het helpt, het blijkt dat mensen graag in steden wonen met veel openbaar groen en bloemrijke parken.

Deze Tulp, Chongming Love wordt dus alle jaren in enorme getalen geplant in een park op het eiland Chongming in Shanghai. Maar na jaren vragen heeft kweker Heemskerk uit Lisse er ook een paar aan ons verkocht, ik ben er onwijs blij mee.

Chongming Love is echt de moeite waard. Een uitstekende tuintulp, groot en sterk met een prachtig krijt-kleurenpalet wat je zelden ziet bij Tulpen. Als u dit een mooie Tulp vindt, kijk dan ook bij haar zusje Kunyun, zij is net zo mooi zo niet nog mooier.