De eucomis: niet bepaald een blikvanger wanneer u hem zo eens bekijkt. De kleuren van de bloemen zijn erg subtiel en de blaadjes bovenaan de kegelvormige trossen doen denken aan die van een ananas. Een vreemde bolbloem, maar het is zeker de moeite waard om in uw tuin eucomis te planten. Gelukkig komen steeds meer mensen daarachter.

De eucomis is van nature niet heel opvallend. U kunt kiezen of u haar een prominente plaats in uw tuin wilt geven of haar juist als een soort rustpunt wil gebruiken. Door haar bijvoorbeeld achterin een border te planten waar al veel kleurrijke bloemen groeien. Daarnaast is zij erg makkelijk te onderhouden, wat vooral voor meer onervaren tuiniers een groot pluspunt is.

Eucomis in de tuin planten

Eigenlijk heeft u met de eucomis gegarandeerd succes. Plant haar in het voorjaar, aangezien zij van juli tot september bloeit. Plant haar in een normale en vochtige tuingrond, die een goede drainage heeft. Het liefst staat de eucomis op een zonnig plekje, waar zij minimaal zes uur per dag in de volle zon staat.

Zorg dat u bij het planten wel wat ruimte overhoudt tussen de bloembollen, omdat zij nogal groot worden en anders elkaar kunnen ondermijnen in hun groei. Meestal zult u in juli al resultaat zien, namelijk prachtige witte bloemen met in sommige gevallen paarstinten in de puntjes van de bloemblaadjes. U kunt uw eucomisbollen ook in een pot planten, in dit geval geldt: maximaal drie bollen per pot.

Eucomis in de tuin
Eucomis op Fluwel.nl
De eucomis is verkrijgbaar in de webshop van Fluwel.nl

 

Zo ziet u dat de eucomis een zeer veelzijdige bolbloem is en daarom ook zeker de moeite waard is om eens een keer te planten. Doordat zij dertig tot vijftig centimeter hoog wordt beschermt zij u ook een beetje tegen inkijk en tegen indringers van buitenaf.

Het mooiste is echter dat er na de bloeiperiode zaadknoppen aan de eucomis komen die een hoge sierwaarde hebben en minstens even mooi zijn als de bloemen. Vandaar dat u zeker drie maanden plezier heeft van deze interessante bolbloemen. Omdat zij ook weinig eisen aan de bodem stelt, is de eucomis uitstekend te combineren met andere bloembollen van Fluwel.nl, mits deze natuurlijk dezelfde bloeiperiode hebben.