De Camassia zou je net als de Narcis net zo goed een vaste plant als een bloembol kunnen noemen: eenmaal aangeplant komen ze jaren achtereen terug. Vaak lees je dat de Camassia van vochtige zware grond houdt, maar er zijn veel meer grondsoorten waarop je de Camassia planten kunt. Bij mij staan ze al jarenlang in een vrij droge zanderige grond en ze worden nog steeds alle jaren mooier en zaaien zelfs uit.

Geef uw Camassia’s de ruimte

Camassia’s zijn echt taaie rakkers die het bijna overal goed doen. Plant de Camassia op een diepte van ongeveer 15 cm, met 10 cm grond boven op de bol. Plant ze niet te dicht bij elkaar. Ze blijven echt jarenlang terugkomen en ieder jaar worden het er ietsje meer. Als u ze net als een Tulp bij elkaar zet om een mooie toef te maken zullen ze elkaar spoedig verdringen. Geef ze de ruimte: plant ze op minimaal 30 cm afstand.

Zelf plant ik Camassia’s bij voorkeur op een plek in de tuin waar een flink gedeelte van de dag wat schaduw is. De bloem van de Camassia is niet enorm houdbaar, bloeit niet echt lang. Op een schaduwrijke plek geniet u aanzienlijk langer van haar mooie bloemen. Als ze de hele dag in de volle zon staan, zijn ze zo een week eerder uitgebloeid. Ook de kleur van de Camassia vind ik beter tot haar recht komen in de schaduw, vooral bij de roze en de witte Camassia.

De Camassia is een dankbare bloembol

Onder bladverliezende bomen is ideaal. Op het moment dat de bomen in het blad gaan lopen en voor wat schaduw zorgen, begint de Camassia te bloeien. Verder zijn er weinig tips en valkuilen bij het planten van deze dankbare bloembol. De Camassia is gewoonweg een van de gemakkelijkste bloembollen waar maar weinig mis mee kan gaan, net als de Narcis.

Gewoon een keer proberen. U heeft er jarenlang plezier van.