Bij het kiezen van bloembollen moet u letten op een aantal eigenschappen, zoals bloeiperiode, de eisen die aan de bodem worden gesteld en of een bloembol in de schaduw of in de volle zon mag staan (standplaats). Sommige bollen zoals narcissen en krokussen bloeien vroeger in het jaar dan andere bollen, en u moet goed weten wanneer u kunt beginnen met planten.

Gelukkig vindt u op Fluwel.nl bij iedere bol een schema van de bloeiperiode en u kunt filteren op enkele criteria. In de meeste gevallen gedijen bloembollen goed in een goed gedraineerde bodem (een bodem waar geen overtollig water in blijft zitten), maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, zeker bij de minder vaak voorkomende soorten.

Sommige bloembollen zijn oorspronkelijk afkomstig uit een warmer klimaat dan het onze en hebben er dan ook baat bij om ergens geplant te worden waar zij veel zonlicht kunnen ontvangen. Andere doen het beter in de schaduw van een heg of boom. Ook deze informatie kunt u allemaal terugvinden in de productinformatie bij de bloembol.

Het laatste waar u op kunt letten is het esthetische aspect van onze bloembollen: dat is uiteindelijk de reden dat u überhaupt bloembollen wilt aanschaffen bij ons.

Bloembollen kiezen: waar moet u op letten?
Gekozen bloembollen kopen
Aanschaf van uw favoriete bloembollen

Gekozen bloembollen bestellen

Heeft u een keuze gemaakt waar u tevreden mee bent? Dan kunt u uw winkelwagen afrekenen en uw bloembollen bestellen. De bloembollen bij Fluwel zijn altijd van de grootste bolmaat. Grote bollen met gegerandeerde bloeigarantie is wat wij leveren aan onze klanten, minder dan topkwaliteit verwachten zij ook niet van ons. Fluwel.nl is dan ook meer dan alleen een webshop: het is een plek waar mensen hun ervaringen en kennis kunnen delen. Dit geldt zowel voor klanten als voor onze eigen experts.