Nerine Elegance

Nerine Elegance
per 5 stuk(s)
€ 10,50
Beschikbaar vanaf 05-03-2023

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Lente
Planthoogte
50 - 60 cm
Plantdiepte
0 - 5 cm
Kleur
Rood
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 25 voor € 47,50 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Als u de bloem van de Nerine goed van dichtbij bekijkt ziet u een mysterieuze glinstering van iets wat lijkt op een fonkelend laagje van zilverpoeder. Vooral in de warmte van het herfstzonnetje kan dit heel fraai tevoorschijn komen. Heel toepasselijk wordt dit wel eens beschreven alsof er een dun laagje van parelmoer ligt te twinkelen op de bloemen van de Nerine.

Bij Nerine Elegance is dit het beste te zien van alle Nerines. Dit komt omdat de Nerine Elegance het bloed van de Nerine sarniensis in haar aderen heeft stromen, ze is voortgekomen uit een kruising tussen Nerine bowdenii en Nerine sarniensis. Wat kleur betreft heeft de Nerine sarniensis prachtige rode tinten waar de Nerine bowdenii alleen maar roze en wit laat zien. Maar de Nerine sarniensis is niet winterhard en eigenlijk alleen maar goed als potplant te telen.

Door deze twee met elkaar te kruisen is de Elegance ontstaan en ze heeft het beste uit de twee types verenigd. Juweeltjes van bloemen met een prachtige donkere, bijna rode kleur en … winterhard.