Narcissenbollen

Narcissenbollen

Misschien is het wel de grootste collectie narcissenbollen ter wereld, de unieke narcissentuin van Fluwel. Vele honderden unieke soorten hebben hier hun plekje gekregen. Carlos van der Veek, mede-eigenaar van Fluwel, heeft een bijzondere fascinatie voor narcissenbollen. Dat is eigenlijk geen wonder, de narcis heeft veel bijzondere eigenschappen die hem stellig één van de bijzonderse bolgewassen maken. Lees hieronder meer over deze bloembollen.

Bekijk de narcissenbollen

Narcissenbollen lopen vroeg in het jaar uit. Net als de tulp worden ze geassocieerd met de lente. Als de narcissen bloeien, dan komt het voorjaar er echt aan, wordt er wel gezegd. Het is dan ook geen verrassing dat het sneeuwklokje, die andere echte voorjaarsbloem, verwant is aan de narcis. Narcissenbollen worden in de winter wel cadeau gedaan om elkaar voorspoed en een mooi voorjaar toe te wensen.

Narcissenbollen in de tuin
Narcissenbollen Fluwel
Narcissenbollen kopen

Narcissenbollen in de tuin

Narcissen hebben een tere charme. Ze zijn niet imposant, maar ogen juist breekbaar en individueel. Daarom komen narcissen vaak beter tot hun recht in de tuin dan in een uitgestrekt bollenveld. Een plekje in de tuin past gewoon beter bij het karakter van deze bloem. Veel mensen kiezen er dan ook voor om narcissenbollen in hun tuin te planten.

Narcissen groeien uitstekend in ons klimaat. De narcis is dan ook een inheemse plant. U kunt narcissen dan ook gemakkelijk in uw eigen tuin houden, nadat u ze geplant heeft blijven ze ieder jaar terugkomen. Plant de narcissenbollen op een zonnige plek en laat ze rustig verwilderen. Op die manier worden ze echt een deel van uw tuin. Narcissen geuren heerlijk en blijven maanden mooi. Wie wil zo’n bloem nu niet in de tuin hebben groeien?

Narcissenbollen Fluwel

Wilt u narcissenbollen kopen? Wij van Fluwel wijzen u dan natuurlijk graag de weg naar onze eigen webshop. Want Fluwel doet meer met narcissenbollen dan ze tentoonstellen in onze narcissentuin. Bij ons kunt u ook narcissen bestellen, juist ook de bijzondere en zeldzame soorten die wij voor u verzameld hebben. Ons narcissenaanbod is uniek. Neem gerust een kijkje in de webwinkel!

Bekijk u ook eens onze andere bloembollen, zoals onze tulpen, dahlia's of blauwe druifjes.

Actaea Art Design Baby Boomer Bantam Barret Browning Bella Estrella Bittern Brackenhurst Carlton Cassata Chromacolor Cool Flame Dear Love Delnashaugh Doubbele Campernelle Elizabeth Ann Explosion