Texel Sun

Narcissus Texel Sun
per 10 stuk(s)
€ 7,00
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 33,50 en bespaar € 1,50

Omschrijving

Dit is wat je noemt een 50 km per uur Narcis. Dat wil niet zeggen dat deze Narcis groeit met een dergelijke snelheid, nee, wat ik hier bedoel is dat je er met 50 km per uur langs kunt rijden en evengoed volop van haar kan genieten. Je hoeft echt niet te stoppen om deze Narcis goed te kunnen zien.

Het ging ook precies zo toen ik deze Narcis ontdekte. Ik was op bezoek bij bloembollenkweker Paul van Exel op Texel om een rondje langs zijn Narcissen te doen. Het was al wat later op de dag en we moesten opschieten om de boot nog te kunnen halen. Er werd dus flink doorgereden en toen we net een van akkers af wilden draaien vroeg ik; hé Paul, wat is die daar in de verte. O, dat is nog een zaailing, even heenrijden Paul, die wil ik zien. Wat een kleur en wat een grote bloemen. Heb je deze Narcis bij Veul gekocht verleden jaar? Ja, hoe weet jij dat. Ik ken deze Narcis zei ik hem, het is een zaailing van Fortissimo en ze komt uit Engeland, Cornwall, bij Mark Vandervliet vandaan. Mooi ding man, zuinig op zijn, snel een partij van maken. Het zijn er al heel wat Carlos, als je een goede naam voor haar weet te verzinnen mag je er wel een aanbieden in je webwinkel.   

Het bedrijf van Paul draagt de naam Texelsun dus de naam was snel geboren. Blij dat ik deze kleurrijke Narcis als eerste mag voeren. Texel Sun is net als haar moeder Fortissimo een zeer sterke Narcis voor de tuin en op zeker dat de Texel Sun ook heel mooi zal schijnen in grote parken of in wegbermen en op rotondes.