Nieuw

Love you More

Narcissus Love you More
per 10 stuk(s)
€ 7,50
Beschikbaar vanaf 16-05-2021

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
14 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja

Omschrijving

De naam ‘Love You More’ is een geintje richting de Britse Narcissen liefhebbers. In het Verenigd Koninkrijk is een levendige Narcissen Society die in het voorjaar door heel het land Narcissen shows organiseert. Het zijn eigenlijk een soort van wedstrijden wie de mooiste Narcis kan laten zien. Heel veel, vooral oudere mensen, komen met Narcissen bloemen naar deze shows.

Ik ging een keer kijken op zo’n Narcissen show in Rosemoor en ook ik nam een paar Narcissen bloemen mee. Ik had witte zaailingen die ik wel mooi vond en was benieuwd wat ze er in Engeland van zouden vinden. Ze vonden ze prachtig, een werd de mooiste bloem van de show met als prijs een Kristallen Whiskey glas met daarin de naam van de Narcis gegraveerd (echt een leuke prijs). De twee Narcissen stonden in het middelpunt van de belangstelling, al die keurige deftige oudere Britse mannetjes stonden er om heen om ze de hemel in te prijzen.

Ik dacht weet je wat, ik noem de een ‘I Love You’ en de ander ‘Love You More’. Het lijkt mij zo leuk om dan naar deze Narcissen liefhebbers te luisteren als ze gepassioneerd over I Love You en Love You More praten. Grappig toch.

De reden dat deze Narcis ‘Love You More’ heet en niet die ander is omdat ik meer bollen van deze Narcis had; Love You More. Over een paar jaar heb ik ook genoeg van ‘I Love You’.