Lilium Zambesi

Lilium Zambesi
5 st.
€ 6,75
Beschikbaar vanaf 17-01-2021

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Oktober
Gegevens
Bolmaat/omvang
20 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Winter, Lente
Planthoogte
100+ cm
Plantdiepte
15 - 20 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 25 voor € 28,75 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Zambesi heeft als snijbloem in zeer korte tijd furore gemaakt. Ik denk niet dat er ooit een bloembol is geweest die in zo’n korte tijd wereldwijd bekendheid heeft weten te verwerven. Als zaailing al, nog bij de veredelaar in de kas, werd ze al bestempeld als de Messias onder de witte Lelies; eindelijk hebben we de perfecte en prachtig mooie witte Lelie voor de snijbloemenmarkt. De gehele leliewereld was vol lof over deze heerlijke heldere bloem; Zambesi… er is geen betere. Nagenoeg iedere leliekweker heeft er dan ook plantgoed van verkocht en is haar razendsnel gaan vermeerderen. Gelukkig met goed resultaat, Zambesi heeft haar vooruitgestreefde reputatie meer dan waar gemaakt. Zowel bij de Lelie bollenkweker, de Lelie bloemenkwekers als de uiteindelijke bloemenkopers doet Zambesi wat van haar wordt verwacht; goed groeien en verschrikkelijk mooi zijn.

Maar voor mij was toch wel de grootste verrassing dat ze het ook goed doet in de tuin. Dikwijls zie ik dat goede snijlelies in de tuin enorm tegenvallen. Zolang ze in de knusse beschermde omgeving van een kas staan zijn ze altijd wel goed, maar veel van deze lelies vallen enorm tegen als ze blootgesteld worden aan de wispelturigheid van Moeder Natuur. Scherp zonlicht, wind en regen of koude nachten kunnen een prima snijlelie volkomen doen verpieteren.

Het was de veredelaar en goede vriendin Monic (ja een dame) die Eric Breed er op attendeerde dat we deze Lelie ook aan moesten bieden in onze web winkel. Als dat zo is geef je me eerst maar een paar bollen voor in mijn tuin zei Eric tegen haar; eerst zien, dan geloven. Twee jaar later was Eric overtuigd. Carlos die MOET je op je site zetten, zei Eric, wat een allemachtig mooie Lelie in de tuin. Stelen zo dik als mijn nek en zo hard als de tafel. (ja, Eric houdt graag van overdrijven als hij ergens enthousiast over is) Maar Monic en Eric hebben gelijk, kijkt u maar naar de foto’s gemaakt bij Eric in de tuin na een jaar vast gestaan te hebben. De Zambesi stond nog mooier te bloeien dan in het eerste jaar.