Crocus speciosus

Crocus speciosus
per 50 stuk(s)
€ 7,50
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Juli
Augustus
September
Oktober
November
December
Gegevens
Bolmaat/omvang
5 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst
Planthoogte
0 - 10 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Blauw
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 250 voor € 27,50 en bespaar € 10,00

Omschrijving

De Crocus speciosus is echt een bolgewasje waar ik heel veel plezier aan beleef. Ze komt letterlijk al tientallen jaren, zo rond eind oktober, in mijn voortuin tevoorschijn met een adembenemende lila-roze kleur die perfect past bij de sfeer van de herfst.

Zo mooi, op het moment dat je denkt dat het tuinseizoen ten einde loopt komt de Crocus speciosus je nog een paar weken verblijden, fantastisch gewoon.

Plant ze op een plek in de tuin waar ze zoveel mogelijk in de volle zon staan, daar voelt ze zich thuis en doet ze het beter. Plant u haar op een wat schaduwrijkere plek zal ze ook gerust wel bloeien en zelfs een paar jaar terugkomen maar toch zal ze in de loop der jaren verdwijnen. Zet u haar in de volle zon, zoals bij mij in de voortuin, kunt u er veel en veel langer plezier van beleven.

De Crocus speciosus bloeit naakt, niet schrikken, met naakt bedoel ik zonder blad. Alleen de bloem komt in oktober tevoorschijn, het blad komt net als bij de gewone Crocussen in het voorjaar boven de grond. Maar het blad van deze Crocus is totaal niet storend zo zonder bloemen, het is mooi fijn van structuur en eigenlijk best wel elegant.

Wacht niet te lang met bestellen van deze Crocus want als, zo rond half oktober, de bloemen te ver uit de bol beginnen te komen stop ik met de verkoop.