Corydalis solida Purple Bird

Corydalis solida Purple Bird
per 20 stuk(s)
€ 8,80
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
6 cm
Lichtbehoefte
Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Paars
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 39,00 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Het vogeltje op kruk wordt dit plantje liefkozend genoemd door plantenliefhebbers. De moeder van Corydalis Beth Evens en de Corydalis Purple Bird is de Corydalis solida en deze is inheems aan de binnenduinranden waar ze plaatselijke weelderig tiert. Ondanks haar tere uiterlijk is ze een taai bolgewasje wat zich gemakkelijk uitzaait en verspreid. Naar het schijnt zijn het de mieren die haar zaden verspreiden.

De Corydalis solida is niet al te opvallend, om de schoonheid van haar zachtroze gekleurde bloemen te bewonderen moet je echt door de knieën. Toen de Corydalis solida bij planten verzamelaars in de tuinen in de buurt van uitheemse Corydalis soorten kwam staan, zag je spontaan nieuwe kleuren ontstaan. Er kwamen heldere kleuren en een slagje grotere planten tevoorschijn waarvan sommigen ook nog goed te vermeerderen waren. Zo zijn ook de Beth Evans en Purple Bird ontstaan.

Er wordt aangenomen dat Beth Evans is voortgekomen uit een spontane kruising van de Corydalis solida met de uit Roemenië afkomstige Corydalis transsylvanica. Van de Corydalis Purple Bird wordt gezegd dat ze een mogelijke hybride is uit een spontane kruising met Corydalis decipiens.

Deze Corydalissen zijn echt fantastisch voor een informeel of verwilderd stukje tuin waar ze met rust gelaten worden. Plant u ze beide bij elkaar in de buurt dan kunnen er ook bij u spontaan andere kleuren ontstaan.

Van de Corydalis solida was ik nooit zo weg, maar nu ik deze Corydalissen een aantal jaren tegen een stuk boomstronk in de tuin heb zien staan ben ik er toch anders over gaan denken. Taaie bollen die zelfs toen onze geit ze had opgevroten het volgende jaar gewoon weer terugkwamen.