Narcissen! Lezen Zantedeschia's: uniek in vorm en schoonheid 2 minuten Volgende De Narcis, de ideale vaste plant!

De zantedeschia: tot nu toe heb ik veel te weinig aandacht aan haar besteed. Ze verdient beter. Deze bloem is namelijk iets heel anders: haar bloem is bijna uniek in haar eenvoud.

De zantedeschia is in dat opzicht misschien vergelijkbaar met de tulp: ze heeft een simpele vorm en kleur, geheel zonder opsmuk. De zantedeschia heeft een klassieke uitstraling; in haar eenvoud is zij bijzonder en geheel zichzelf.

Zantedeschia

Zantedeschia

Voorheen bood ik deze prachtige bloembol niet eens aan in mijn webshop: gebrek aan foto’s en tijd voor een zoektocht naar de mooiste waren daar de hoofdoorzaak van. Foto’s maken van een bloem die je verder niet goed kent kan bijzonder lastig zijn, maar of het nou voorbestemd was of toeval, dat maakt niet uit: in de monstertuinen van Wisley Gardens stond afgelopen weekend een zantedeschia-trial, voor alle zantedeschia’s die in aanmerking komen voor een AGM-Award.

In de drukke narcissentijd kon ik gelukkig nét weg om te gaan kijken, want dit wilde ik uiteraard niet missen. Met mijn zoon en oudste dochter heb ik twee dagen lang op Wisley naar zantedeschia’s gekeken en twee geheugenkaartjes vol foto’s gemaakt. Toen ik er was, waren de zantedeschia’s op hun hoogtepunt of daar net overheen: ik trof het dus goed, zoals u op de foto’s misschien wel ziet.

Zantedeschia

Zantedeschia

Daarmee is het gebrek aan zantedeschia-collectie in mijn webshop nu verleden tijd!