Hoe zit het met gif in de bloembollen? Lezen Uitzoeken en pellen van de narcissen 2 minuten Volgende Biologische bloembollen

De narcissen zijn eindelijk allemaal binnen nadat ze gerooid zijn. Nu begint dus het leuke werk: het uitzoeken en pellen van de narcissen.

Voor het pellen hebben we een aantal soorten geparteerd, een manier om een partij narcissen sneller te laten groeien. Dit houdt in dat we de narcis in vieren snijden (of in meer stukjes, als de bol groot genoeg is). Daarna worden deze partjes weer geplant, waarna ze onder de grond allemaal een eigen bol gaan vormen. Op deze manier heb je dus eerder meer narcissen dan wanneer je ze gewoon plant en pelt.

Eind juli hebben we dit met een paar soorten gedaan. De rest van de narcissen is naar de schuur gegaan: die zijn we afgelopen week begonnen te pellen.

Maar de narcissen staan dus binnen, en wat hebben ze het weer goed gedaan! We zullen er aankomend najaar weer heel veel mensen blij mee maken.

Als u nog geen narcissen heeft besteld: het is nog niet te laat, u kunt uzelf nog een bloemetje cadeau doen. Er is keus genoeg, narcissen zijn er in alle soorten en maten, dus er zit ongetwijfeld iets voor u tussen.

Dit is bijvoorbeeld een leukertje die we net schoongemaakt en geteld hebben, de fernandesii. Afgelopen voorjaar hebben we haar in Spanje gezien, waar ze gewoon langs de kant van de weg groeit. Zoals wij de paardenbloem hebben, hebben zij deze narcisjes. We verkopen de fernandesii ook bij Fluwel, echt een aanrader: ze kan elke tuin opfleuren!

Ander nieuws is dat alle zomerbloeiers er nu prachtig bijstaan. Hier kunnen we genieten van onder andere allerlei Dahlia’s en Zantedeschia’s, die zowel buiten als binnen in een vaas echt fantastisch zijn. We vinden het altijd leuk om te zien hoe uw tuin eruit ziet, dus als u een mooie foto heeft, tag ons dan op Instagram: @fluwel. We kijken er nu al naar uit!