Onderbroeken Challenge Lezen Uitnodiging World Daffodil Tour 6 minuten Volgende Rectificatie

Uitnodiging World Daffodil Tour

Om de vijf jaar organiseren Narcissenliefhebbers van over de hele wereld een World Daffodil Tour. De ene keer is het in New Zeeland, en andere keer weer in Amerika en dan weer een keer in Engeland en zo komt er om beurten een land aan bod waar behoorlijk Narcissen liefhebbers wonen. Dit jaar is het de beurt aan Nederland en Noord Ierland om de World Daffodil Tour te organiseren en Eric Breed en ik zijn gevraagd het te regelen. Dat doen wij natuurlijk met veel plezier voor onze Narcissen vrienden van heinde en verre.  

De World Daffodil Tour organiseren wij in samenwerking met Valk Vakanties en verblijven dan ook de gehele tour in het Van der Valk Hotel A4 bij Schiphol. Vele van ons kennen de Van der Valk hotels; luxe kamers, gastvrijheid en bovengemiddeld goed eten. Eigenlijk gewoon onwijs lekker eten. 


Het programma is als volgt:

Dag 1Maandag 15 April aankomst in het Schiphol Hotel A4

Dag 2, dinsdag 16 April

Na het ontbijt parkeert u uw kont in een luxe touringcar bus van Valk Vakanties die u naar Burgerbrug zal brengen. Daar gaan we eerst de Fluwel Narcissen kwekerij bekijken bij Jan Hein Rotteveel aan de Burgerweg 7 in Burgervlotbrug. Op deze kwekerij staan een kleine 100 verschillende soorten Narcissen. Na een uurtje rondgelopen te hebben gaan we aan de andere kant van het Noord Hollands kanaal naar de Fluwel schuur waar mijn Narcissen collectie van ruin 1000 verschillende Narcissen en Narcissen zaailingen staan. Ook staat hier het hele assortiment Tulpen geplant die we aanbieden in de Fluwel webwinkel. Na dit bekeken te hebben gaan we naar ons ‘doe en beleefpark’ Land van Fluwel voor een kopje koffie en een broodje. 

Na de lunch gaan we even kijken in bij twee van de meest moderne bloembollenkwekerijen van Nederland; Pennings De Bilt aan de Schorweg in Breezand en W van Lierop en zn aan de Grasweg in Anna Paulowna. Hier krijgt u een beeld hoe een hedendaagse bloembollenkwekerij vandaag de dag reilt en zeilt.

Aan het eind van de dag komen we weer terug bij ons Hotel waar we lekker eten en gezellig de avond met elkaar doorbrengen.

Dag 3, Woensdag 17 April

We stappen weer in de bus en gaan richting de Egmonden waar we naar de Hortus Bulborum in Limmen gaan. De Hortus is een soort van bloembollenbejaardenhuis waar een enorm assortiment aan voorjaarsbloeiende bloembollen door een enthousiast team van gepensioneerde bloembollenkwekers in stand wordt gehouden. Hier kunt u zien welke soorten er vroeger werden geteeld en verhandeld.

Na het bezoek aan de Hortus Bulborum gaan we naar Egmond aan de Hoef om de Narcissen collectie van Flying Colors van Michiel de Waard te bekijken. Flying Colors in de Narcissen wereld bekend voor zijn exclusieve assortiment Narcissen voor de show maar heeft daarnaast vele bijzondere Narcissen van veredelaars van over de hele wereld.

Na het bezoek aan Flying Colors bieden de gezamenlijke bloembollen kwekers uit de Egmonden u een lunch aan in historisch kapelletje in Egmond aan den Hoef waar tevens een lokale Narcissenshow wordt gehouden. 

In de middag gaan we kijken naar een echte liefhebbers kwekerij van bijzonder bolgewassen van Jos Kuiper. Jos is werkzaam bij een bloembollenkweker maar heeft als hobby het verzamelen en opkweken van de meest bijzondere bolletjes waaronder ook weer heel veel aparte Narcissen. Klein maar fijn, een snoepwinkeltje voor de liefhebber.

Na dit bezoek gaan we weer richting het Hotel voor nog meer gezelligheid.

Dag 4, Donderdag 18 April

’s Morgens gaan we als eerste naar Eric Breed waar we, zonder te overdrijven, de grootste collectie voorjaarbloeiende bloembollen ter wereld gaan bewonderen. Bij Eric ziet u werkelijk duizenden verschillende soorten Narcissen, duizenden soorten Tulpen en ontelbare soorten andere voorjaarsbloeiende bolgewassen. We zijn hier maar een ochtendje maar een echte bloembollen liefhebber heeft er rond die tijd drie dagen voor nodig om Eric zijn hele assortiment te bekijken. Na het bezoek aan Eric gaan we naar de kwekerij van Hein Meeuwissen in Voorhout waar een uitgebreid assortiment vooral kleinere Narcissen en miniatuur tulpen zien. De meest bijzondere soortjes bloembollen zijn bij Hein op de kwekerij te vinden en gedurende de zomermaanden ook beschikbaar in zij webwinkel. Bij hein genieten we ook weer de lunch waarna we naar de Keukenhof gaan. De Keukenhof, wie heeft er niet van gehoord, de mooiste voorjaarstuin van Nederland. Leuk detail is dat er op het moment van ons bezoek de Narcissenshow wordt gehouden wat ons bezoek nog meer de moeite waard maakt. Keukenhof staat bekend om haar toeristische uitstraling maar ook het bloembollen vak maakt veel en graag gebruik van de Keukenhof om, als vakgenoten onder elkaar, hun producten daar te tonen als vakbroeders onder elkaar. Als het meezit, het is nog niet helemaal rond, hopen we daar aan het einde van de middag een ‘meet en greet’ te organiseren met de inzenders van de Narcissenshow. Deze inzenders zijn de vooraanstaande Narcissentelers en veredelaars in Nederland die daar hun nieuwste en mooiste soorten laten zien.

Het bezoek aan de Keukenhof is het laatste bezoek van de World Daffodil Tour. We gaan weer richting het Hotel waar nog een keer de avond samen doorbrengen om de volgende dag huiswaarts te keren.

Voor de echte liefhebber trouwens kunt u zich ook aanmelden voor het vervolg van de World Daffodil Tour in Noord Ierland.

De prijs van deze Tour is tussen de € 600,- en € 700,- afhankelijk van de kamer die u reserveert. 

Deze prijs is:

inclusief 4 overnachtingen in Schiphol Hotel A4 

inclusief 4 x diner en soft drinks

inclusief 3 dagen vervoer in de touringcar bus

inclusief toeristen belasting

inclusief eventueel gebruik van de Shuttle bus tussen het Hotel en vliegveld Schiphol

Heeft u interesse voor deze fantastische mogelijkheid om in de Hollandse bloembollenwereld een kijkje achter de schermen te nemen, stuur een mailtje naar mijn dochter Pien en zij stuurt u de informatie voor het inschrijven: pien@fluwel.nl

 

Een heerlijk en gezellig midweekje met bloembollen liefhebbers onder elkaar. Herinneringen creëren en nieuwe vrienden maken. Niet te lang over nadenk, gewoon doen, het wordt mooi. 

Inschrijven voor 1 februari maar er is behoorlijk animo voor de tour en we hebben beperkt kamers en maar twee touringcar bussen.

 

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek