Pizza

Eigenlijk wil ik over Dahlia’s schrijven maar ik moet natuurlijk ook mijn best doen om de voorraad bollen, die we aan het klaarmaken zijn voor de Fluwel website, aan de man te brengen.

Kasteel Keukenhof 

U ziet het, ik zit in een spagaat. Wat nu, waar zal ik over schrijven.
De Dahlia’s staan dit jaar wel heel erg mooi te bloeien. Deze Mexicaanse plant geniet met volle teugen van deze schitterende zomer. Zorg er tussen haakjes wel voor dat de Dahlia’s in uw tuin wel genoeg te teugen hebben want we hebben al een paar mailtjes van verontruste klanten gehad bij wie de Dahlia’s stonden te pieren. Op de bijgevoegde foto was er duidelijk te zien dat de oorzaak een gebrek aan water was. Een Dahlia is een grote plant, ze drinkt flink.

Cupido

Maar ik moet bollen verkopen dus ik switch even naar de Tulpen. Wat mij opviel was dat het Tulpenmengsel Cupido niet zo goed verkoopt. Dat verbaast mij echt een beetje want Cupido is een van mijn favorieten. Ook op de Fluwel showtuin afgelopen voorjaar wist ze de aandacht te trekken van menig bezoeker. Ik heb zojuist met groot enthousiasme een mooie tekst geschreven waarin ik u in gedachten, op de melodie van de romantiek, de Waltz zie dansen tussen de uitbundig bloeiende Cupido.

Het Tulpenmengsel wat mij altijd in positieve zin verbaasd is de Tutti Tulpi; 50 Tulpen, 50 verschillende soorten. Tutti Tulpi verkoopt als een speer, altijd feest. Voor ons begint het feest al bij het maken van dit mengsel. 50 soorten Tulpen op een rij, de radio op achtenhalf en lopen met z’n allen. Een van de gezelligste klusjes van het jaar. 
En…als verrassing voor de mensen die door de Cupido zijn geraakt, er is ook een Tutti Tulpi Romantico. Ik hoef hier toch niet uit te leggen dat dit 50 verschillende Tulpen zijn met uitsluitend romantische kleuren. 

Tutti Tulpi Romantico

Genoeg verkooppraat, ik ga u wat Dahlia’s laten zien. Een dingetje nog over de Tulpen, Narcissen, Allium ect. De tijd breekt weer aan dat mensen volop bollen gaan bestellen, wacht niet te lang met uw verlanglijstje. De lekkerste chocolaatjes zijn altijd als eerste uit het doosje, zo ook met ons assortiment bloembollen. Voor je het weet is die ene mooie bol die u zo graag wilde planten uitverkocht.

Dahlia’s, ze zijn echt prachtig dit jaar. Gisteren was ik op de Dahlia showtuin in Voorhout bij de Tulperij, Oude Hereweg 16B, en ik heb deze tuin nog nooit zo mooi gezien, wat een bloemen. Mocht u een groot Dahlia liefhebber zijn, ga er eens kijken. Bent u geen groot Dahlia liefhebber en u gaat er toch even neuzen houdt er dan rekening mee dat u zomaar hopeloos verliefd kunt worden op de Dahlia.

Deze tuin is voor iedereen vrij toegankelijk. Het is een soort van etalage van alle Dahlia kwekers waar ze hun product aan zowel de commerciële koper als aan de consument laten zien inclusief terras voor een kopje koffie met wat lekkers.

Ook interessant is het ‘Holland Dahlia Event’. Dezelfde kwekers die hun Dahlia’s tentoonstellen bij De Tulperij houden ook ieder jaar open dagen op hun kwekerij. Ook hier zijn consumenten van harte welkom.
Dit jaar is het Holland Dahlia Event van 7 tot en met 9 september. Voor meer informatie: https://hollanddahliaevent.com 

Kasteel Keukenhof, nog zo’n verborgen pareltje in de Dahlia wereld. Prachtige tuin, mooi kasteel en heel veel Dahlia’s. Ook zeer de moeite om even te koekeloeren. Ook hier vrij entree en een restaurantje.

Maar ik zit ook eigenlijk een beetje op hete kolen, er is nog zat te doen in de schuur. Dus ik laat het hier even bij, volgende week hoop ik weer meer tijd te hebben. 

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek.

O ja, de titel van de Nieuwsbrief ‘Pizza’. Geen idee waarom ik dat heb gedaan.