Ik ben een hele blije man

Afbeelding met groente, persoon, kleding, mosterd

Automatisch gegenereerde beschrijving

Klinkt goed hè. Zo opende ik afgelopen donderdag het afsluitende woordje van de vergadering en gezellige lunch die we ieder jaar met het hele Fluwel team hebben aan het einde van het seizoen. Het wordt waarschijnlijk een heel verhaaltje maar ik zal uitleggen waar die blijdschap vandaan komt.

Afbeelding met hemel, buitenshuis, plant, bloem

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tulip Silk Road

Lang geleden toen ik nog jong was, we hebben het hier over begin jaren tachtig, zijn mijn broers en ik vol enthousiasme begonnen met het versturen van bloembollen naar Amerika. 

Hard werken, hard lachen en veel plezier en weinig slapen kortom druk als kleine baasjes. Eelt op de handen, gaten in de broek en altijd honger. Hier een schuurtje huren, daar een grotere schuur huren, zelf een schuur bouwen, web winkel beginnen, doe en beleefpark Land van Fluwel er bij, windmolen zetten, zonneweide… gewoon lekker aan het porrelen.

Afbeelding met plant, buitenshuis, hemel, bloemblaadje

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tulip Silver Cloud

Wat ik altijd leuk vind om te vermelden is dat wij destijds in 1982, kan ook 83 geweest zijn, de eerste in de bloembollenwereld waren die e-mail hadden. Termen als digitaal, webshop, shopify en google analytics waren nog amper geboren of moesten zelfs nog uitgevonden worden.

Maar goed, je gaat aan het werk, je plant een paar keer je bloembollen, viert een paar keer oud en nieuw en voor je het weet kijk je in de spiegel en zie je een oude knar staan. Dat is dus nu het geval, catastrophe, gelukkig voelen we ons nog wel jong. Waar ik zo blij van werd is dat er tijden de bijeenkomst opeens zoveel jongelui te zien waren in ons team. 

Suzan en Linda bestieren Land van Fluwel, Alina helpt Claudia met de promotie in Duitsland, Yentl en Paul helpen ons om beter te zichtbaar te worden in de digitale World Wide Web winkelstraat en Paulina in Helsinki die weet hoe de ingewanden van een webwinkel eruit zien en daar de nodige zenuwslopende operaties voor ons uitvoert. Ook de iets oudere maar joch nog piepjonge Vlad, IT-er maar daarnaast nog gekker van bloembollen dan ik. En Pien, vergeet ik bijna Pien nog, dochter Pien komt ook per 1 januari bij Fluwel in dienst.

Afbeelding met bloem, vaas, bloempot, bloemblaadje

Automatisch gegenereerde beschrijving

Amaryllis Beautiful Emotion

Het grappige van deze vergadering, waarin iedereen even vertelde met welke werkzaamheden ze bezig waren, was dat ik vergaderende voort inzag dat wij als de oudere garde, ik zal onze namen niet noemen, in een poep en een scheet verworden waren tot oude knarren. Vooral toen ik de jeugd vertelde dat wij als eerste bollenboeren e-mail hadden deed mij beseffen, en vertellen, dat wij toch echt verworden waren tot digitale dinosaurussen van het grootste soort. Eh ja, dan word ik heel blij als ik opeens zie dat er een hele nieuwe generatie voor je neus zit te popelen om aan het werk te gaan.

Maar het mooie van dit Fluwel team is dat wij, denk ik, met de ervaring van de oudjes en de kennis en het enthousiasme van de jonkies tot hele mooie dingen in staat zijn. We gaan ons best doen om de komende jaren natuurlijk weer zoveel mogelijk mooie bloembolletjes te versturen naar al onze lieve trouwe klanten in Europa. En we gaan zoveel mogelijk mensen plezier bezorgen tijdens een onvergetelijk dagje uit in ons avonturen park Land van Fluwel. 

Land van Fluwel is momenteel trouwens omgetoverd tot Winterland van Fluwel waar de komende weekenden in december een ‘Magische Kerstbeleving’ gaande is. Dikke pret voor kinderen.  

Nu even terug tot de orde van de dag; vandaag is de laatste dag dat u voorjaarbloeiende bloembollen bij ons bij ons kunt bestellen. Met een hele grote glimlach wil ik hier meteen even van de gelegenheid gebruik maken om u vermanend toe te spreken; u heeft net even te veel bollen bij ons gekocht. Foei

Ieder jaar gebruiken we de overgebleven bloembollen van de web winkel om een mooi pluktuin aan te planten naast de schuur. Naast alle proef opplantingen van de geleverde bloembollen planten we een paar bedjes waar de bezoeker een bosje bloemen kan plukken en het ziet er uit dat we hier amper genoeg bollen voor hebben. Nagenoeg alle Tulpen zijn bij u en andere lieve klanten in de tuinen belandt. Zonder gekheid, onwijs bedankt daarvoor. Het verbaast ons alle jaren weer dat er ieder jaar steeds weer meer tuinierende mensen bij ons komen winkelen. Ook onwijs bedankt voor alle positieve geluiden die velen van jullie achterlaten in de Trusted Shop. Wij worden daar blij van en, eerlijk is eerlijk, door dat te doen helpt u ons ook het vertrouwen te winnen van nieuwe klanten. 

Afbeelding met plant, bloem, bloemblaadje, rood

Automatisch gegenereerde beschrijving

Amaryllis Barbados

Genoeg geteut voor deze week, de Amaryllissen blijven we gewoon verkopen en versturen in onze webwinkel maar mocht u nog voorjaarsbloeiend bloembolletje in de tuin of op de pot willen planten… vandaag is de laatste dag.

Ik stop er mee voor vandaag, volgende week ben ik er weer. Natuurlijk kan ik ook een weekje vrij nemen maar ik vind het zo’n leuk werk. Ik denk dat ik het volgende week over de Grauwe Erwt ga hebben.