Keuzestress Lezen Het Dream Team 6 minuten Volgende De puntjes op de i

Het Dream Team


En? Wat vonden jullie nu het leukste in de afgelopen weken dat jullie geholpen hebben? Ja, de jeugd kan helaas niet meer werken, ze moeten naar school en dan vraag je zoiets. Hun antwoord: Vrijdag onder de middag hamburgers en pannenkoeken eten bij Mirea en Linda op Land van Fluwel! Die zag ik niet aankomen, allerhande leuke Narcissen klusjes heb ik ze gegeven en dan komen ze met dit antwoord. Maar ja, toch ook wel weer leuk. Iedere vrijdag 12 uur floep ik stiekem met mijn ‘Dream Team’ door de achterdeur naar buiten om even vlie vla vliegensvlug lekker te eten op Land van Fluwel. Dat kan met gemak want ik sta de hele zomer achter in de schuur in mijn Narcissen te werken met een klein koppeltje om alle speciale Narcissen orders te verzorgen voor de Candy Store, Qdaffs en nog een stuk of 10 Engelse specialistische Narcissen handelaren. Vooraan in de schuur wordt er met man en macht gewerkt (een dikke 25 man) aan de Amerikaanse orders en de Fluwel webwinkel. Drie machines staan daar zakjes te ploffen en het ziet er zwart en geel van de bollenkratten gevuld met zakjes bloembollen. Ook mooi hoor en ook gezellig, met z’n allen je stinkende best doen om elke dag weer een container bollen te verpakken. (1 container is 21 pallets met 45 kratten dus een kleine 1000 kratten.) Bij ons achter in de schuur gaat alles in het klein. Soortje voor soortje verwerken we de dik 1000 soorten Narcissen waarbij van sommige soorten amper 10 bollen zijn verkocht. Meer dan 1800 regels moesten we verwerken voor alle bestellingen maar de klus is, met dank aan het Dream Team, zo goed als af. Voor de Candy Store en Qdaffs nog een paar soorten uittellen in zakjes en dan kunnen we beginnen met het lopen van de orders. Ook weer leuk. Helaas is het Dream Team straks weer naar school, dus het ziet er naar uit dat ik de laatste klusjes in mijn uppie mag doen. Gaat ook wel weer lukken hoor, niets is zo leuk als lekker hard werken. Ik noem het trouwens het Dream Team, omdat ze de hele dag, vooral ’s morgens de eerste schaft, bij tijd en wijle best wel lopen te dromen. Als een Augurkenplantje kunnen ze lopen te drollen, maar eerlijk is eerlijk, als ze wakker zijn gaat het best wel snel.


Augurkenplantje

Maar genoeg over de schuur we gaan naar buiten. Nu de druk van de ketel is, kan ik wat meer gaan genieten van de Dahlia’s. Thuis staat het Dahlia randje bij de zonneweide er prachtig bij. Keurig bijgehouden door ook weer hetzelfde Dream Team wat ik een paar keer naar buiten heb gebonjourd als het werktempo in de schuur naar een historisch dieptepunt dreigde af te zakken. Hup, en nu even de Dahlia’s wieden! En snel weer terugkomen. Deed ik zelf ook wel eens, stilletjes of met een smoesje de achterdeur uit om even te smullen van al het moois van de Dahlia’s. Prettig om te zien dat er ook vaak toevallige voorbijgangers lopen te genieten van de vele bloemen. Zo ontmoette ik daar zomaar een heel aardige kleurrijk geklede dame uit Harderwijk die honderd uit praatte over haar prachtige Dahlia’s in haar tuin die ze bij ons had besteld. Fototoestel erbij, u kent dat wel, en ze liet me al scrollend door haar keurig gerangschikte albums, tientallen foto’s zien van haar Dahlia’s die ze bij ons had besteld. Aan het eind zelfs de live-Cam aan waar ze tot haar grote schrik die akelige rode kater van de buren in haar tuin zag kakken. “Ja, dat beest komt altijd bij mij in de tuin, gelijk heeft hij eigenlijk, want overal in de tuinen liggen tegels en daar vindt zo’n kat niets aan, bij mij is de hele tuin groen.” Wel leuk trouwens dat je tijdens een paar daagjes weg naar de kust evengoed nog af en toe via de live-Cam je tuin bekijkt om van de Dahlia’s te kunnen genieten.



Mocht u trouwens een dezer dagen een keer in de buurt van Burgervlotbrug zijn, kom gerust even kijken bij de Belkmerweg 27. De dikke honderd soorten Dahlia’s uit de Fluwel webwinkel staan daar netjes op een rijtje mooi te zijn. We zouden het leuk vinden als u even komt kijken.


Wat ook leuk is aan diezelfde Belkmerweg in Sint Maartenvlotbrug is het veld met Begonia’s van de Fa. Kolken. Altijd leuk om even een plaatje te schieten van zo’n kleurrijk veld Begonia’s. Aan de Zeeweg richting Sint Maartenszee komt u trouwens nog zo’n veld tegen.


Ook wel even grappig om te vermelden is dat we soms, als we ’s avonds rond een uur of half negen naar huis gaan, even met gang met de auto het land in crossen om de gigantische ganzen kolonie achter de schuur even in beweging brengen. Honderden zitten er de hele dag te keutelen op het land, hup, even een rondje vliegen en een herrie dat ze dan maken als ze opstijgen. Is goed voor ze, even een voor het slapen gaan een rondje vliegen. Boos gakkend fladderen ze de lucht in om een paar tellen later weer te landen op het land van Jan en Siem Hopman waar ze weer rustig verder gaan met nietsdoen. Kunnen de Hopmannen ook even van deze gevleugelde natuur genieten.



Tulipa sylvestris

Wat zal ik verder nog vertellen? Misschien nogmaals het advies om dit jaar niet te lang te wachten met het bestellen van de Tulpen voor uw tuin. De voorraad is toch wat kleiner vanwege de mindere oogst dit jaar, dus ze zullen wat eerder uitverkocht zijn. Er staan er al een stuk of tien op uitverkocht. De andere bloembollen zoals Narcissen en zo zijn wel goed voorradig, maar als u een echte Tulpenliefhebber bent, wacht niet te lang.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek

PS: op Facebook en Instagram posten mijn collega’s ook de mooiste plaatjes, leuk om te volgen.