De Lelies zijn beschikbaar.

Een nieuw jaar, nieuwe rondes en nieuwe kansen, we hebben er zin in.
Ook dit jaar hopen we weer veel tuinliefhebbers blij te maken met onze mooie bloembollen. We trappen af met de Lelies, die kunt u vanaf vandaag weer bestellen. Vanaf 27 februari kunt u de Dahlia’s en andere zomer bloeiende bolgewassen bij ons bestellen.

Lilium Roselily Leona

De rede dat we eerder beginnen met de verkoop van de Lelies dan de Dahlia’s is omdat de Lelie een bloembol is die zich het beste thuis voelt in de grond. Natuurlijk kunt u de Lelies ook op een later tijdstip in maart of zelfs begin april nog planten, maar Lelies zijn bloembollen die er niet echt van houden om boven de grond bewaard te worden. Bij ons in de schuur staan ze in de koelcel in de turfmolm ingepakt in plastic, en dat gaat prima, maar toch; ze zitten net als vaste planten liever in de grond.

Lilium Blackstone

De Lelie is een echte aanrader voor de tuin, prachtige planten die wekenlang bloeien en, als ze het naar hun zin hebben, jarenlang terugkomen. Mocht u geen ervaring hebben met lelies in uw tuin kunt u altijd op onze site kijken onder Bloembollen informatie / Lelies. Hier vindt u een uitgebreide beschrijving Hoe u Lelies moet planten en verzorgen.

Lilium Magnefique

Ook de nieuwkomer Lilium Magnefique is de moeite van het overwegen waard, ze was een blikvanger op onze proeftuin. Magnefique heeft een tedere uitstraling maar haar stevige gezonde plant kan tegen een stootje. Ze is kort van lengte en bloeit als een van de eersten, ook prima geschikt voor potten en bloembakken.
Maar neem gerust de tijd om een kijkje te nemen in onze webwinkel, u bent van harte welkom.

Amaryllis Velvet Nymph

De Amaryllissen zijn ook nog beschikbaar en die doen het ook fantastisch goed dit jaar. Bij velen van u zullen ze al bloeien want we hebben al tientallen lieve berichtjes mogen ontvangen met complimenten van blije klanten. Dank hiervoor, daar worden wij ook weer blij van. Maar u kunt ook nu nog gerust Amaryllis bollen planten, dat kan de hele winter. Over een week of vier kunt u een bloem hebben zoals de Velvet Nymph hierboven die nu bij ons in de keuken staat.

Amaryllis Picotee

Van de stokoude maar nog altijd even mooie Picotee zijn er ook nog een paar beschikbaar.

Dit jaar heb ik mij ook voorgenomen om iedere nieuwsbrief iets te laten zien waar ik gedurende die week tegenaan ben gelopen.

Narcissus bulbocodium Mary Poppins

Deze week was het Mary Poppins die mij heeft doen verbazen. Het is een Narcisje van onze eigen kwekerij en toen ik, in oktober na het planten, nog een zakje Mary Poppins in de schuur vond heb ik deze bolletjes op een potje geplant. De potjes bleven in de schuur slingeren en toen ik ze net voor Kerst weer tegenkwam zat er al flink gewas op en ik zag zelfs dat de bloemknopjes al uit de bol kwamen. Die zet ik bij de Amaryllissen in de warmte dacht ik, kijken wat ze gaan doen. Normaal gesproken kan je bloembollen niet zo vroeg in bloei krijgen als je niet van tevoren een goede koude-rust periode hebt gegeven. Maar de Mary Poppins blijkt dat niet nodig te hebben, ze werd prachtig, ze verbaasde mij echt.

Buiten is Mary Poppins ook wel een vroegbloeiende Narcis, eind maart laat ze meestal haar eerste bloemen zien, maar als het rond die tijd nog te koud is denkt Mary ook ‘toedeledokie’ ik blijf nog even weg. Nu blijkt dat ze nog veel vroeger kan bloeien als we haar al eerder in de warmte zetten. Wat mij ook opvalt is dat haar bloemen nu veel witter zijn dan het warme roomboter wit wat zij in het voorjaar laat zien. U kunt Mary Poppins ook in de Fluwel webshop vinden en vanaf 15 mei kunt u haar bestellen.

Verder is er weinig te melden in het bollenvak, de bollenvelden liggen er keurig afgedekt en goed bij. Het is wat aan de natte kant maar met water kunnen we over het algemeen wel goed omgaan in de polders.

Met vriendelijke groeten en tot volgende week,

Carlos van der Veek