Bloembollen kopen

Welkom op Fluwel.nl, uw leverancier van bloembollen. Wij zijn al jaren gepassioneerd door deze spectaculaire bloeiers en wij zijn trots dat wij onze kennis met u kunnen delen! Op onze site kunt u informatie en aanbevelingen vinden over bloembollen, maar veel belangrijker is dat u bij ons allerlei soorten Bloembollen kopen kunt.

Waarom zijn de bloembollen die wij verkopen nu zo bijzonder, vraagt u zich misschien af. Van buiten valt er niets speciaals aan te ontdekken, maar binnen in de bloembol gebeurt er van alles tegelijk. In de bloembol is alles aanwezig wat er nodig is om de bloem die de bol in zich draagt naar buiten te laten komen. De vlezige rokken bevatten de voeding die de bol nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Bloembollen zijn dus erg zelfvoorzienend. Natuurlijk betekent dat niet dat zij altijd en overal goed kunnen groeien. ‘De’ bloembol bestaat immers niet: er zijn vele verschillende soorten die ieder weer een andere verzorging vereisen of op een ander moment in het jaar bloeien. Daarom verkopen wij onze bloembollen in verschillende periodes in het jaar.

Bloembollen op Fluwel.nl

De bloembollen die wij verkopen zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: eenjarige bloembollen, meerjarige bloembollen en verwilderingsbloembollen. Eenjarige bloembollen, zoals de naam al zegt, hebben een bloeiperiode van één jaar. Onze eenjarige bloembollen zijn zeer geschikt wanneer u wilt experimenteren met verschillende kleuren, om te kijken wat u mooi vindt om uiteindelijk permanent in uw tuin te planten. Meerjarige bloembollen kunt u aanpassen aan uw tuinontwerp. Vaak kiezen mensen ervoor om meerjarige bloembollen met rustigere kleuren te planten, die passen bij de andere planten in de tuin. Verwilderingsbloembollen zijn speciaal omdat zij zich (onder ideale omstandigheden) kunnen uitbreiden. Zij kunnen dus geheel zelfstandig fungeren.

Wij verkopen de bekende bloembollen zoals tulpen of narcissen, maar ons assortiment bestaat daarnaast uit ontelbaar veel soorten die op hun eigen manier een schitterende toevoeging kunnen zijn aan uw leefomgeving. Denk bijvoorbeeld aan amaryllissen, lelies, eranthissen, eucomissen, blauwe druifjes of krokussen. U vindt in onze webshop altijd wel bloembollen die aan uw behoeftes voldoen. Ook maken wij u met onze uitgebreide informatie graag wegwijs in de wereld van bloembollen.

Bloembollen op Fluwel.nl
Bloembollen planten
Bloembollen verzorgen

Bloembollen planten

Bloembollen plant u op verschillende momenten in het jaar, afhankelijk of het voorjaars- of zomerbloeiers zijn (lees hierover meer op onze pagina over bloeiende bolbloemen). Maar het planten zelf gaat op dezelfde manier. Graaf een geul van tussen de tien en vijftien centimeter en plaats hier een bloembol in, met de punt omhoog. Dit is erg belangrijk om te onthouden, want uit deze punt komt uiteindelijk de bloem tevoorschijn. Bedek de bol met een laagje aarde en geef een klein beetje water. Bloembollen kunt u een aantal centimeter uit elkaar planten, zodat u wanneer zij gaan bloeien een dicht veld krijgt. Of plant ze netjes in een rij in een border, het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. De meeste bloembollen staan het liefst in de volle zon. Hoe meer zonlicht, hoe mooier uw bloemen worden. Met een beetje liefde en aandacht komt u ook al heel ver. Meer informatie over het planten van bloembollen vindt u bij onze planttips.

Bloembollen verzorgen

Eigenlijk is dit een instinker, want bloembollen hebben nauwelijks tot geen verzorging nodig. Eenjarige bloembollen kunt u gewoon hun gang laten gaan, zij zorgen voor zichzelf. Meerjarige bloembollen moet u bemesten. Eenjarige bloembollen dragen namelijk genoeg voedingsstoffen in zich om het een bloeiseizoen lang vol te houden, meerjarige bloembollen hebben wat extra voeding en ondersteuning nodig. Tijdens het groeiseizoen kunt u de grond bemesten met kunstmest, dit kan de bloembol makkelijk opnemen. Te veel mest kan er echter voor zorgen dat de bloembol verbrandt, strooi dus met mate. In andere seizoenen moet u geen kunstmest gebruiken, maar kunt u beter kiezen voor dierlijke, organische mest. Deze kan zorgen voor een goede bodemstructuur. Verwilderde bloembollen hoeven ook niet bemest te worden, omdat deze zich aangepast hebben aan de omgeving.

Bloembollen kopen op Fluwel.nl

Bloembollen kopen op Fluwel.nl

Nu u enigszins geïnformeerd bent over de bloembol, hopen wij dat uw enthousiasme aangewakkerd is. Er is gelukkig nog een hele site om te ontdekken! Op onze site vindt u naast de nodige achtergrondinformatie een heleboel persoonlijke verhalen van zowel ons als de klanten. Iedereen is welkom om zijn ervaringen met onze bloembollen te delen om zo anderen weer op weg te helpen. Zo hebben wij een sociaal netwerk gecreëerd. Ook hebben wij een eigen themapark, waar u een aantal van de mooiste bloeiers in het echt kunt komen bewonderen. Wij zijn dus veel meer dan alleen een webshop. Maar Fluwel.nl focust zich natuurlijk nog steeds voornamelijk op de verkoop. Bij ons kunt u voor een goede prijs de bloembollen van uw keuze aanschaffen. Kwaliteit doet bij ons zeker niet onder voor kwantiteit. De klant is immers koning, ook op het internet!

Prettig is dat wij iedereen wel iets te bieden hebben. Of u nu simpelweg een paar narcissenbollen wilt aanschaffen of juist op zoek bent naar een zeldzame plant, er is een grote kans dat u bij Fluwel.nl vindt waar u naar op zoek bent. Wij weten als geen ander wat er allemaal mogelijk is in de tuin, dus waarschijnlijk kunnen wij u wel helpen de bloembollen te vinden die geschikt zijn voor uw type tuin. Maar natuurlijk hoeft u geen beschikking te hebben tot een tuin of zelfs maar een balkon om van bloembollen te kunnen genieten. Veel soorten voelen zich ook binnenshuis in een pot op hun gemak.

De bestelprocedure is bij ons snel en eenvoudig. Geen haast, geen stress, want u kunt op uw gemak ons uitgebreide assortiment bekijken en uw bestelling plaatsen. Dat is zeker wel één van de voordelen van het internet. Nadat u bestelt heeft nemen wij u het werk uit handen en zorgen dat uw bestelling zo snel mogelijk geleverd wordt.