Anemone coronaria De Caen

Anemone coronaria De Caen
per 50 stuk(s)
€ 8,00
Beschikbaar vanaf 05-03-2023

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
September
Gegevens
Bolmaat/omvang
8 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Lente
Planthoogte
20 - 30 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 250 voor € 35,00 en bespaar € 5,00
RHS Plants for Pollinators
Wat betekent dit?

Omschrijving

In nagenoeg alle tuinboeken en blogs is te lezen dat de Anemone coronaria zowel in de herfst als in de winter geplant kan worden. Maar mijn ervaring is dat ze het hier veel beter doet als ze in het voorjaar wordt geplant. Vermoedelijk is de winter hier te nat en verpietert ze in de grond maar wellicht lukt het in de herfst planten beter in de wat meer zuidelijke tuinen van Europa.

Anemone coronaria komt van oorsprong uit Syrië en Libanon waar zij in April Mei bloeit nadat er voldoende regen is gevallen. In de droge zomer gaat zij in rust en kan de knol verschrompelen tot ze eruitziet als een keihard rimpelig stukje hout. Zodra er weer water is zuigt zij dit als een spons op en wordt zij wel drie keer zo groot waarna zij weer gaat groeien en bloeien.

De Anemone coronaria is letterlijk al sinds mensenheugenis een zeer populaire snijbloem, als ver voor onze jaartelling wordt er deze kleurrijke bloem gesproken. Ook vandaag de dag wordt zij, vooral in Israël, op grote schaal geteeld voor haar vrolijke bloemen.