The First

Tulipa The First
per 20 stuk(s)
€ 6,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 30,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

1940 staat er in de geschriften geschreven als het jaar van introductie van dit parmantige Tulpje. Na al die jaren nog altijd even mooi. Dat de Tulp The First nog steeds wordt geteeld, zij het op kleine schaal, komt vooral omdat ze door al die jaren heen heeft bewezen een uitstekende Tulp te zijn.

Bij mijn moeder in de tuin staat een klein toefje The First wat al zeker zeven jaar elk voorjaar weer staat te bloeien. De Tulp The First is zeer nauw verwant aan de in het wild groeiende species Tulipa kaufamanniana. Deze species tulp komt voor in het uiterste oosten van Oezbekistan net onder de grens van Kazachstan. Op foto’s van de in het wild groeiende Tulipa kaufmanniana zijn er varianten te zien die er exact hetzelfde uitzien als The First en ik vraag mij dan ook af deze Tulp niet gewoon een selectie is van de species.

Haar gedrag in de tuin wijst er ook op dat zij wel heel dicht bij de oorspronkelijke Tulp staat; geen ziek en zeer en een enorme overlevingskracht, ze kan jarenlang achtereen terugkomen.

Doordat ze zo enorm vroeg in het voorjaar bloeit zijn de temperaturen vaak nog laag waardoor zij er wekenlang prachtig bijstaat. Als haar bloemen opengaan in het zonlicht is ze fantastisch. Echt een toppertje in de tuin.

Tulp The First wordt ook aangeboden als mengsel samen met krokussen welke gelijktijdig bloeien:

- Tulp The First & Crocus Flower Record
- Tulp The First & Crocus Yellow Mammoth