Darwisnow

Tulipa Darwisnow
per 20 stuk(s)
€ 7,20
De bloembollen worden binnen 2 weken geleverd.
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 31,00 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Darwi in deze naam verwijst naar ‘Darwin hybride’ Tulp. Onder bloembollenkwekers en Tulpen liefhebbers is dat een bekende term die verwijst naar een bepaald type Tulpen. Tulpen veredelaars hebben vaak laatbloeiende tulpen, die vroeger ‘Darwin Tulpen’ werden genoemd, gekruist met Tulpen die afstammen van de species Tulipa fosteriana. Als resultaat van degelijke kruisingen zijn er fantastische tuintulpen tevoorschijn gekomen.

Tulpen van dit type noemt men Darwin hybride Tulpen. Maar het is de veredelaars nooit gelukt om uit een dergelijke kruising een mooie witte Tulp te verkrijgen. Ze kwamen niet eens in de buurt van wit. En opeens was daar de sneeuwwitte Darwisnow. De veredelaar heeft expres ‘Darwi’ in haar naam gevoegd omdat de Tulpenkenners anders nooit zouden geloven dat het hier om zo’n super goede Darwin Hybride tuintulp gaat.

Darwisnow heeft echt al de goede eigenschappen meegenomen; gezond, fors aan de maat, vroeg en lang bloeiend en de eigenschap om meerdere jaren terug te komen. Een topper.