tazetta panizzianus

Narcissus tazetta panizzianus
per 10 stuk(s)
€ 7,60
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
Topsize
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 50 voor € 35,50 en bespaar € 2,50

Omschrijving

Deze Narcis is in de natuur te vinden in grote delen van het zuiden van Spanje. Ze is een echte Paper White Narcis en wordt onder de Narcissen liefhebbers ook wel Paper White minor genoemd.

Haar naam zegt het al, ze is wat kleiner dan de gewone Paper White. Eigenlijk vind ik de gewone Paper White ietsje mooier, wat groter van postuur en sprankelender wit. Maar deze belendere gewone Paper White is onder de Hollandse omstandigheden niet te telen. De winters zijn hier te koud, bij strenge vorst bevriezen haar bollen.

Deze Tazetta panizzianus kan wel redelijk tegen de vorst. Ze heeft bij ons op de kwekerij al een paar behoorlijke koude winters meegemaakt en ze is er nog steeds. Onder een kaal gewaaid stukje, waar geen stro lag, zijn wel eens een paar bollen bevroren maar de rest was nog goed.

Dus als u haar in de tuin plant dek haar dan wel af met wat bladaarde of iets dergelijks als er kans op strenge vorst is. En ze komt uit Zuid Spanje dus plant haar op een zonnig plekje en u kunt volop genieten van de heerlijke geur en heldere kleur van de Tazetta panizzianus.