Clare

Narcissus Clare
per 10 stuk(s)
€ 5,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
10 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 50 voor € 26,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

Een juweeltje van een Narcis van de vroegere veredelaar Alec Gray uit het nostalgische stadje Camborne in Cornwall. Alec Gray was een gepassioneerd veredelaar van kleine Narcisjes en eigenlijk moeten wij, de Narcissen veredelaars, hem beschouwen als de meest succesvolle Narcissen veredelaar aller tijden.

Onder de tientallen leuke kleine Narcissen die door hem zijn gewonnen zit ook de Tete a Tete. Dit is dat vrolijke gele Narcisje wat u de hele winter door in bloemenwinkels en tuincentra ziet staan. Nog nooit is er een Narcis, en zelfs geen andere Bloembol, voor zo’n lange tijd op zo’n grote schaal geteeld.

Al tientallen jaren wordt er door de bloembollenkwekers meer dan 600 hectare van de Tete a Tete geplant en tot op de dag van vandaag gaan jaarlijks al die tientallen miljoenen bollen nog altijd even graag van de hand. U begrijpt; we hebben hier te maken met een Meester veredelaar.

De Narcis Clare is een late bloeier die niet de goede broei eigenschappen heeft zoals een Tete a Tete dat wel heeft. Ze wordt dan ook niet op grote schaal geteeld, maar wat is ze mooi. In het begin van haar bloei is ze helemaal geel, maar al snel verkleuren haar dekblaadjes naar crème om vervolgens ivoorwit te worden. Tijdens het verkleuren wordt haar ondeugend ogende gele cupje steeds opvallender en verandert in een olijk turen oogje dat verbaasd om zich heen lijkt te kijken.

Een pareltje onder de miniatuur Narcissen.