Nieuw

Muscari Mountain Lady

Muscari Mountain Lady
per 50 stuk(s)
€ 7,50
Levering vindt plaats na 10-10-2021
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
9 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
10 - 20 cm
Plantdiepte
5 - 10 cm
Kleur
Blauw
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 250 voor € 32,50 en bespaar € 5,00
per 50 stuk(s)
€ 7,50
per 50 stuk(s)
€ 7,50

Omschrijving

Als u zich de laatste jaren zou hebben verdiept in de blauwe druiven zo u erachter gekomen zijn dat u wordt bedolven onder de nieuwe soorten Muscari. Er wordt op grote schaal veredeld en geselecteerd in dit bekende bolgewas. De oorzaak hiervan is dat de blauwe druif enorm populair is als bolgewas op pot in de wintermaanden.

Aan de bloei en groei eigenschappen voor de potcultuur was bij het oude assortiment wel het een en ander te verbeteren dus er werd naarstig gezocht naar betere soorten. De nieuwere soorten voor op de pot bloeien dan ook veel langer en veel rijker met dikwijls wel 5 bloemstelen uit een bol.

Ook, en dit zal u verbazen, worden er vandaag de dag veel Muscari geteeld om in de wintermaanden bosjes bloemen van te snijden. Dat u prima een bosje blauwe druiven uit de tuin kunt plukken en op een vaasje kunt zetten heb ik u vast wel eerder verteld, maar ze worden nu dus ook met honderduizenden in de wintermaanden in kassen geteeld om de bloemen, met blad en al, in bosjes op de bloemenveiling te verkopen. Soorten als de Muscari Marleen en de Muscari Carola zijn hier uitermate geschikt voor. Iets langere stelen, iets grotere bloemen, echt een leuk lief bosje bloemen.

Maar tussen al die nieuwe blauwe druiven kon ik er tot nu toe geen een vinden waarvan ik zag dat ze het echt beter deed in de tuin. Al moet ik wel zeggen dat ik veel van de nieuwe soorten nog niet de aandacht heb gegeven die ze verdienen. Ik ga er dan ook vast en zeker meer uitproberen op de Fluwel showtuin.

De Mountain Lady heb ik wel uitgeprobeerd, echt een goede druif. Rijke bloei, iedere bol geeft minimaal 5 bloemsteeltjes en haar hemelse blauw met het hagelwitte slaapmutsje zijn een genot om naar te kijken.