Krokusbollen

Krokusbollen

Op heel veel sites kom je tegen dat er krokusbollen verkocht worden. Eigenlijk is dit niet helemaal correct. Krokussen groeien namelijk niet uit bloembollen, maar uit knollen, net als dahlia's. In tegenstelling tot dahliaknollen kunnen krokusknollen echter prima de winter overleven. Krokussen zijn voorjaarsbloeiers. Ze worden heel vaak geplant in gemeentepaviljoenen en groenstroken. Daar kunt u al wel uit aflezen dat deze bloemen nauwelijks verzorging nodig hebben als ze eenmaal in de grond zitten. Gemeentes hebben over het algemeen geen zin in (en geen geld voor) heel kieskeurige bloemen.

Krokusknollen in de tuin

Zoals gezegd zijn krokussen knollen, net als dahlia's. Als u de informatie over dahlia's planten gelezen heeft, dan heeft u gezien dat dahliaknollen heel slecht tegen vorst kunnen. Mocht u nu bang zijn dat uw krokussen de winter ook niet overleven, dan kunnen wij u gerust stellen. Krokussen zijn veel beter bestand tegen vorst dan dahlia's dat zijn. Dit heeft te maken met hun herkomst. Dahlia's komen oorspronkelijk uit Mexico. Zij zijn dus gewend aan bijna tropische temperaturen, eigenlijk het hele jaar door. Krokussen komen uit het gebied rond de Middellandse Zee. Voor Nederlandse begrippen is het ook daar erg warm, maar vorst en sneeuw zijn daar in de winter veel gebruikelijker dan in Mexico.

Krokussen bloeien vroeg in het voorjaar. Afhankelijk van de temperaturen steken ze meestal in februari of maart de kop al op. Eigenlijk bloeien alleen sneeuwklokjes nog eerder. Deze vroege bloei maakt krokussen erg populair, omdat ze aan het einde van de winter het voorjaar al aankondigen. Mensen die vrolijk worden van het voorjaar, worden vrolijk van krokussen. Verder op onze website kunt u meer informatie lezen over krokussen planten. Krokussen zijn geen veeleisende planten, maar het is wel handig om ze in één keer goed in de grond te zetten. Krokussen kunnen goed verwilderen, dus na die ene keer heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar.

Krokusknollen in de tuin
Krokusbollen online kopen
Bij Fluwel kunt u dus krokussen kopen

Krokusbollen online kopen

Fluwel.nl is een website met twee functies. Aan de ene kant willen wij u graag zoveel mogelijk informatie geven over bolbloemen en knolbloemen, zodat u kunt genieten van een prachtige tuin. Aan de andere kant zijn wij een webshop. Als u dus verliefd bent geworden op de bloemen die op onze foto's staan, dan hoeft u niet verder te zoeken naar een plek om ze te kopen. Wij hebben een ruim assortiment aan krokussen en andere bloemen. Bekijk onze catalogus maar eens. Onze krokussen zijn te vinden onder 'bijzondere bollen'.

Bij Fluwel kunt u dus krokussen kopen, maar wij verkopen ook heel veel andere soorten bloemen, van hyacinten en zantedeschia's tot amaryllissen. Onze specialisatie ligt nog steeds bij tulpen en narcissen. Kijkt u vooral eens rond en voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.