Gloxinia Tigre Red

‘Onder druk wordt alles vloeibaar’ is een gevleugelde uitspraak die ik graag mag bezigen als we weer eens met een of ander klussie in tijdnood komen. Maar het lijkt erop dat dit niet van toepassing is op de inkt in mijn pen. Het is al kwart over half te laat en er staat nog geen letter op papier. Kan ik het nog wel, of zullen de beste peren geplukt zijn.



Dahlia French Cancan

Ook moeten er nog een hoop teksten geschreven worden voor al de nieuwe Dahlia’s en andere vrolijke bolgewassen die we dit jaar introduceren en die volgende week zondag 27 februari beschikbaar komen. Het zijn er zo uit mijn hoofd bijna 40. Poe hé, die moeten allemaal een leuke tekst om te proberen u over de streep te trekken om ze in het winkelmandje te kukelen. Maar ja, dat zal ook wel weer gaan lukken en als er hier of daar een tekst ontbreekt hebben we gelukkig altijd de foto’s nog.



Dahlia Yvonne

Dat doet mij trouwens wel denken aan de Dahlia Yvonne. Als ik Dahlia’s opvoer in het webwinkelsysteem en ik kan zo een twee drie geen foto vinden gebruik ik altijd even deze foto. Gewoon een mooie foto met in het midden bij die achterste windmolen ons huis en daarachter het altijd zonnige kustplaatsje Petten. Zo ook verleden jaar bij het invoeren van de gegevens van Yvonne. Maar het grappige is dat ik Yvonne even was vergeten en tegen de tijd dat ik erachter kwam dat Yvonne zonder pasfoto (en zonder tekst) op de site stond was Yvonne al helemaal uitverkocht. Kijk, zo krijg ik nog eens eer van mijn werk, van alles wat wij aanbieden doe ik mijn best om knappe foto’s en redelijke teksten te produceren en dan komt er zo’n Yvonne langs om mij er even op te wijzen dat het ook zonder kan…catastrophe. Dit jaar staat er trouwens wel een foto van Yvonne op de site, tuurlijk had ik foto’s, ik vind Yvonne hartstikke leuk, maar als u wilt zien hoe ze er uitziet zult u toch naar de site moeten.



Dahlia Edge of Joy

Maar nu even serieus, het bovenstaande vertelt ook wel een beetje hoe populair de Dahlia’s de afgelopen jaren geworden zijn. Verleden jaar moest u er echt als de kippen bij zijn om een mooi assortimentje Dahlia’s voor uw tuin te kunnen scoren, De Dahlia’s gingen zaterdagavond middernacht on-line en tegen de tijd dat ik zondagochtend wakker werd waren de eerste al uitverkocht. Ik houd er helemaal niet van om u achter uw broek aan te zitten maar ik vind het zonde als onder u, lieve nieuwsbrieflezers, Dahlia liefhebbers zijn die naast het potje piesen. Dus bij deze, houd volgende week zondag de 27e in de gaten als u van Dahlia’s houdt.



Dahlia Sweet Surprise

Omdat het schrijven mij niet erg wil lukken deel ik maar even een leuke reactie op mijn nieuwsbrief van twee weken geleden met u. In die nieuwsbrief met de titel ‘De Winterdip’ liet ik foto’s van Amaryllis zaailingen zien die pas in de verre toekomst te koop zijn.
Dit was de reactie die ik kreeg van Eric:

Beste Carlos,

dank voor de wintertip. Gezien de onrustige hebberigheid die alle schoonheid en verleidingen uit je brief teweegbrengen -niet slechts bij mij maar ongetwijfeld bij vele anderen- zou ik je een tip retour willen doen:

Ongetwijfeld werden er 3 jaar geleden ook prachtige variëteiten geselecteerd door Marco Penning en consorten? Ongetwijfeld was je daarin ook drie jaar geleden al geïnteresseerd en ongetwijfeld heb je ook toen foto's genomen? Waarom dan niet de lekkernijen van 3 jaar geleden -die inmiddels goddank wel verkrijgbaar zijn- in de nieuwsbrief geplaatst?! Beter voor mijn zielerust en jouw bedrijfspositie. Waarom toch gekozen voor deze vorm van leedvermaak terwijl veel mensen het al zo moeilijk hebben?

Nu dwing je me om al je nieuwsbrieven tenminste 3 jaar jang te archiveren en met een vertraging van 3 jaar weer te herlezen, geld opzij te zetten zodat het over drie jaar nog beschikbaar is, 'fluwel.nl' nog minstens 3 jaar in mijn browserfavorieten te laten staan, geschikte plekjes in de tuin drie jaar lang te reserveren, en... en... en....

Al schrijvende vraag ik me af of je je wel realiseert wat je met je onbezonnen brief, vol van professioneel en kinderlijk enthousiasme, aanricht bij mensen die ooit tevreden klanten waren van Fluwel? Kortom, je wordt bedankt voor deze winterdip die je me nu bezorgt en wellicht drie jaar standhoudt. En dan als lijfspreuk op de website durven plaatsen 'Bloembollen kopen is een kwestie van vertrouwen.....'

Ehh, wanneer volgt nu eindelijk die nieuwsbrief over Camassia en Ornithogalum?

met dank & groet,
Eric Epping

Motto in tijden van corona:
'beter een verre vriend dan een goede buur!'

Ik ken de hele goede man niet maar ik moest er wel enorm om lachen. Het volgende heb ik hem geantwoord:

Hallo Eric,

Oei oei, bij het antwoorden van uw reactie zal ik voorzichtig te werk moeten gaan en alle woorden nauwlettend wegen alvorens ik overweeg ze op te schrijven.
U heeft een heel zwaar leven. het is verschrikkelijk… en dan die nieuwsbrief… wat erg allemaal… De leukste reactie die ik ooit heb gekregen op een nieuwsbrief.

Maar ik heb een vraag, zou ik uw bericht mogen gebruiken in mijn volgende nieuwsbrief?
Dan kan ik de lezers laten lezen wat ik allemaal moet doorstaan en hoe ingewikkeld het allemaal voor mij is :-)

Met vriendelijke groeten,

Carlos

Het volgende antwoord kreeg ik weer van Eric:

HAHA Carlos, als bij donderslag is mijn winterdip voorbij!
Sommige bedrijven staan tussen mijn favorieten omdat ze goede producten leveren, sommige omdat ze een uniek klantencontact onderhouden, weer anderen omdat ze per ongeluk botergele crocussen leveren als je blauwe bestelt. Jij tikt echt alle vakjes!
Ja natuurlijk mag je dat bericht gebruiken zolang het maar over de Camassia, Nerine en Ornithogalum gaat. Ben benieuwd hoe je de rest van de winter doorkomt...

Fijne avond verder!
Eric

Via deze weg wil Eric even zeggen dat ik met klanten zoals hij lachend de winter door kom, ik heb een heel leuk leven. Camassia, Ornithogalum en Nerine komen zeker een keer aan de beurt Eric.



Amaryllis Aquarel, een van de blikvanger in mijn kas.

Maar zie daar, toch weer de 1000 woorden bij elkaar geprutst en dat terwijl ik wilde proberen u over de Gloxinia te vertellen. Dat wordt dan de cliffhanger deze keer.