Wie zijn wij?

Carlos van der Veek

Carlos van der veekAls je Carlos ontmoet, weet en voel je dat je te maken hebt met een gepassioneerde bollenman. Rond de 150 jaar oude stolpboerderij waar hij woont, ligt een zee van ruimte. Het overgrote deel daarvan is in gebruik voor de kwekerij, maar dichter bij huis, verdeeld over kleinere stukjes land, wat schuren, een kas, treft men een unieke collectie bloembollen.

Carlos is een van Nederlands bekendste narcissen specialisten. Een nieuwsgierig mens, een vernieuwer, maar ook eigenwijs - een goede eigenschap voor een veredelaar. Hij leeft met de seizoenen en is het liefst bezig rond zijn huis. Bollen samenbrengen, interessante combinaties bedenken, dat is ook een van zijn hobby’s. In de lente oogt het land rond zijn huis als Keukenhof.

Eric Breed

Eric BreedEric: ‘bloembollen zijn mijn vrienden, mijn hobby, mijn inkomen, mijn alles’. Hij is een liefhebber en vooral ook zelf een actieve tuinier. Hij houdt van kennis en treedt regelmatig in het spoor van de oude plantenverzamelaars. Met zijn botanische vrienden trekt hij er bijna jaarlijks op uit om bloembollen in hun oorspronkelijke leefgebied te zien. De foto’s van wilde tulpen in het Amsterdam Tulip Museum, zijn van de hand van Erik en zijn expeditiegenoten.

Bollen hebben hem altijd gefascineerd. En niet alleen tulpen en narcissen. Eric is een alleseter. De soortenrijkdom is zo eindeloos, daar raak je als liefhebber nooit op uitgekeken. Hij geniet ervan z’n kennis voor bollen over te brengen op anderen. Die kennis is breed (de naam zegt het al) en wat hij niet weet zoekt hij op in zijn eigen, unieke bloembollen bibliotheek. Eric laat zich ook graag uitnodigen, bij voorkeur door liefhebbers in een ver land. Maar gelukkig, hij is ook voor meer dicht bij huis gelegen expedities te porren.