Tulpeninformatie

Tulpen informatie

Lees alles over tulpen bij Fluwel.nl. Informatie over de geschiedenis van deze bloembol, handige tips over het planten van tulpenbollen, bijzondere achtergronden, zelfs een dagje uit is mogelijk met Fluwel. Enfin, alles over tulpen, dus. Tulpeninformatie, voor ons is het eigenlijk net zo belangrijk als wat we in onze webwinkel doen.

Tulpen natuurlijk

Tulpen groeien ook in het wild, maar niet in ons klimaat. Tulpenbollen komen uit Centraal- en Hoog-Azië. Daar is het in de winter erg koud, maar in de zomer juist erg heet. Tussen beide seizoenen ligt een korte lente. De tulp is dus voorbereid op een vrij plotse overgang van kou naar warmte en bloeit dan ook snel. In de zomer verzamelt de bol dan energie voor de winter en het volgende voorjaar.

In Europa is het klimaat voor tulpen natuurlijk heel anders. Daarom gedijen tulpen hier niet optimaal: de plant houdt het in het wild niet erg lang vol, hoewel een tulp prima enkele jaren kan verwilderen in de tuin. Door de omstandigheden van de natuur waar mogelijk na te bootsen en de tulp hier en daar een handje te helpen kunnen we deze bloem toch succesvol laten bloeien in onze tuin en op de bollenvelden.

In de praktijk betekent het dat tulpen u nodig hebben. Voor het mooiste resultaat moet u de tulpen behandelen als eenjarige planten. Als u ze laat verwilderen zullen ze nog wel terugkomen, maar niet meer zo vol en overtuigend als in het eerste jaar.

Tulpen natuurlijk
Tulpen planten
Tulpen in alle kleuren

Tulpen planten

Ook over tulpen planten leest u natuurlijk meer op Fluwel.nl, zie onze pagina Tulpenbollen planten. Daar leest u onder meer dat u tulpen minder diep moet planten dan in het wild. In de natuur zullen tulpen haast een halve meter onder de grond kruipen, daar beschermt de bol zich tegen de koude winter. Bij ons bereikt u het beste resultaat als u de tulpenbollen zo’n 15 cm diep plant.

Tulpen in alle kleuren

Tulpen hebben mensen altijd gefascineerd. Hoe mooier de kleur, hoe meer mensen er door de tulp aangetrokken worden. Tot in het extreme, denk maar aan de geschiedenis van de tulpenmanie. Rood, geel, schakeringen daartussen, wit, een schemering van paars of roze, het is allemaal mogelijk. Maar hoe zit het nou met de blauwe tulp? De droom van vele kwekers, maar eigenlijk onmogelijk: een prachtig blauwe tulp.

Dat blauwe tulpen niet bestaan, dat maakt kwekers creatief. Al eeuwen proberen ze tulpen te kweken die haast blauw lijken. Het resultaat is in het beste geval een lila tulp. De mooiste pogingen zijn Blue Parrot, Negrita en Blue Diamond. Kijkt u maar eens in onze webwinkel!

Tulpen betoveren
Tulp in uw tuin
Tulpen zijn magische bloemen die blijven boeien

Tulpen betoveren

Tulpen zijn magische bloemen die blijven boeien. Dat deden ze in de eeuwen voor ons, dat doen ze nog. De tulp zal altijd bij de mens blijven horen, mens en tulp zijn met elkaar vergroeid. Juist daarom hoort de tulp in uw tuin. Dan ervaart u de magie van de tulp het best!