Turkse tulpen

De sierlijke en elegante tulpen uit het Turkije van de 16e en 17e eeuw zijn nagenoeg allemaal verdwenen. De tulpen waar de Turken destijds zo gek op waren, waren lelieachtige bloemen die zo slank waren dat ze ook wel “naaldtulpen” werden genoemd. Gelukkig zijn er vandaag de dag nog wel tulpen verkrijgbaar die enigszins lijken op de tulpen van toen, de zogenaamde leliebloemige tulpen. Op deze pagina vindt u een selectie van tulpen die dezelfde uitstraling hebben als de Turkse tulpen van weleer.

Turkse tulpen soorten

Zoals u kunt zien bestaat deze nieuwe generatie Turkse tulpen uit een bonte verzameling aan kleuren. Hun elegante vormen onderscheiden ze van de gebruikelijke tulpensoorten. Ze doen ons denken aan de tijd dat één tulpenbol evenveel waard was als een grachtenpand en dat de rijken uit de samenleving trots waren om deze bloemen te bezitten. Met de elegantie van deze Turkse tulpen kunt u zich alsnog rijk voelen. De White Triumphator is bijvoorbeeld een sneeuwwitte, hoge tulpensoort die door haar klassieke uiterlijk past in iedere tuin. Of wat dacht u van de Blushing Lady, een prachtige tulp met een roze blosje die zich in het voorjaar ontvouwt tot een spectaculaire schoonheid. Dit is nog maar een voorproefje van het gehele assortiment.

Turkse tulpen planten en verzorgen

Zoals alle tulpen zijn ook onze Turkse tulpen voorjaarsbloeiers, wat betekent dat hun bloeiperiode in de maand april ligt. De sleutel tot succes is om in het najaar al te gaan planten, voordat de vorst optreedt uiteraard, zodat de tulpenbollen genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden op de bloei. Maar hoe plant u een tulpenbol? Graaf ten eerste een geul van enkele centimeters diep en leg de tulpenbol er in, met de punt naar boven. Daar komt later namelijk de bloem zelf uit. Plant de bollen dicht bij elkaar in de grond en besprenkel ze vervolgens met aarde. Om succes te garanderen kunt u de bodem eventueel nog mengen met een speciale mest voor bloembollen.

Hoe en waar u uw tulpenbollen plant ligt geheel aan uw eigen smaak. U kunt de tulpenbollen in een bordes planten, of in een groepje bij elkaar. Probeer creatief te zijn! Na het planten hebben de bollen gelukkig weinig verzorging nodig, zo hoeven ze niet vaak water te krijgen. De bollen dragen zelf de nodige voedingsstoffen in zich om uiteindelijk prachtige tulpen te kunnen worden. Dus als het goed is kunt u in het voorjaar een oogverblindend resultaat verwachten!

Turkse tulpen online kopen op Fluwel.nl

Turkse tulpen kunt u eenvoudig en snel in de webshop van Fluwel.nl aanschaffen, en dat voor een zacht prijsje. U kunt vertrouwen op het oordeel van Fluwel, omdat onze experts werkelijk alles weten over tulpen. Alle tulpen die in onze webshop worden aangeboden hebben we zelf ook geplant. Daardoor weten wij precies welke tulpen het goed zullen doen in uw tuin en welke niet. Wij van Fluwel weten dus precies hoe we u kunnen helpen!