Filteren op
Kleur
Producten vergelijken EMPTY
Geen producten geselecteerd.

Rembrandt tulpen

De naam "Rembrandt Tulpen" wordt gebruikt voor tulpen met een bizar kleurenspel in de bloemen. In de tijd van de tulpenmanie waren dit de meest gewilde en duurste tulpen. De tulpen zijn vernoemd naar de beroemdste schilder uit die tijd en dat is op zich wel bijzonder. Rembrandt heeft, voor zover wij weten, namelijk nooit tulpen geschilderd. De soorten die in de 17e eeuw verhandeld werden zijn op één soort na, de ‘Zomerschoon’, verdwenen. Maar er worden tegenwoordig schitterende soorten geteeld die dezelfde uitstraling en kleurenspektakels laten zien als de tulpen van weleer.

Toon meer

8 producten

Nieuw
Spryng Break

Spryng Break

Vanaf
€ 6,80 20 st.
Meer info

Affair

Vanaf
€ 7,40 20 st.
Meer info

Caribbean Parrot

Vanaf
€ 9,80 20 st.
Meer info

Flaming Parrot

Vanaf
€ 9,20 20 st.
Meer info

Grand Perfection

Vanaf
€ 8,40 20 st.
Meer info

Marilyn

Vanaf
€ 8,60 20 st.
Meer info

Pretty Princess

Vanaf
€ 7,60 20 st.
Meer info

Vendee Globe

Vanaf
€ 8,20 20 st.
Meer info

De geschiedenis van de Rembrandt tulp

In de Gouden Eeuw leverden tulpenbollen in Nederland een vermogen op. Werkelijk iedereen wilde deze fascinerende bloemen in de tuin hebben staan. De prachtige Rembrandt tulpen brengen u terug naar deze glorieuze tijd van weleer met hun klassieke schoonheid.

Interessant om te weten is misschien dat het ‘vlammende’ patroon op deze tulpen in de 17de eeuw ontstaan is door een virus. Een voorbeeld van een foutje van de natuur dat heel goed heeft uitgepakt. Hoe dan ook zijn wij erg trots op deze tulpenvariant met de typisch Nederlandse naam.

Rembrandt tulpen planten

Tulpenbollen plant u in het najaar, ergens tussen half september en half december, omdat het voorjaarbloeiers zijn. Hierbij geldt: hoe vroeger in het jaar u uw tulpenbollen plant, hoe eerder u resultaat ziet. Graaf een geul die drie keer zo diep is als de tulpenbol hoog is en leg de bol er met de punt omhoog in. Tussen twee bollen in kunt u één centimeter ruimte aanhouden.

Na het planten moet u de bollen een beetje water geven. Alle tulpen hebben een humusrijke grond nodig met een goede drainage. Zorg dus dat u uw Rembrandt tulpen ook niet te veel water geeft, dit hebben zij niet nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de landingspagina ‘Tulpenbollen planten’.

Voor een kleurrijk effect kunt u verschillende soorten Rembrandt tulpen door elkaar planten. Of kies voor de techniek van lasagnebeplanting. Hierbij plant u de tulpenbollen in laagjes zodat u in het voorjaar een dichte deken van tulpen krijgt.

Rembrandt tulpen kopen

Fluwel.nl is dé specialist op het gebied van bloembollen. Voorjaars- of zomerbloeiers, traditionele of exotische bloemen. Bij ons kunt u alle soorten bloembollen vinden. Wij hebben de bloembollen voor u geselecteerd die het het beste doen in de tuin en bepaalde bijzondere en unieke eigenschappen bezitten. Wij informeren u ook over bloeiperiode, bodemtypes, het planten en de standplaats.