Filteren op
Rembrandt tulpen
Tulpen
Kleur

Rembrandt tulpen

De naam "Rembrandt Tulpen" wordt gebruikt voor tulpen met een bizar kleurenspel in de bloemen. In de tijd van de tulpenmanie waren dit de meest gewilde en duurste tulpen.

De tulpen zijn vernoemd naar de beroemdste schilder uit die tijd en dat is op zich wel bijzonder. Rembrandt heeft, voor zover wij weten, namelijk nooit tulpen geschilderd.

De soorten die in de 17e eeuw verhandeld werden zijn op één soort na, de ‘Zomerschoon’, verdwenen. Maar er worden tegenwoordig schitterende soorten geteeld die dezelfde uitstraling en kleurenspektakels laten zien als de tulpen van weleer.

9 producten

Caribbean Parrot

Vanaf
20 st. voor € 9,80
Meer info

Flaming Parrot

Vanaf
20 st. voor € 9,20
Meer info

Grand Perfection

Vanaf
20 st. voor € 8,40
Meer info
Nieuw
Lemon Chiffon

Lemon Chiffon

Vanaf
20 st. voor € 7,40
Meer info

Marilyn

Vanaf
20 st. voor € 8,60
Meer info
Nieuw
Philippe de Comines

Philippe de Comines

Vanaf
5 st. voor € 7,50
Meer info

Pretty Princess

Vanaf
20 st. voor € 7,60
Meer info

Spryng Break

Vanaf
20 st. voor € 6,80
Meer info
Nieuw
Volta

Volta

Vanaf
20 st. voor € 7,00
Meer info

De geschiedenis van de Rembrandt tulp

In de Gouden Eeuw leverden tulpenbollen in Nederland een vermogen op. Werkelijk iedereen wilde deze fascinerende bloemen in de tuin hebben staan. De prachtige Rembrandt tulpen brengen u terug naar deze glorieuze tijd van weleer met hun klassieke schoonheid.

Interessant om te weten is misschien dat het ‘vlammende’ patroon op deze tulpen in de 17de eeuw ontstaan is door een virus. Een voorbeeld van een foutje van de natuur dat heel goed heeft uitgepakt. 

Rembrandt tulpen planten

Tulpenbollen plant u in het najaar, ergens tussen half september en half december, omdat het voorjaarbloeiers zijn. Hierbij geldt: hoe vroeger in het jaar u uw tulpenbollen plant, hoe eerder u resultaat ziet. Meer over tulpenbollen planten leest u op onze speciale pagina.

Voor een kleurrijk effect kunt u verschillende soorten Rembrandt tulpen door elkaar planten. Of kies voor de techniek van lasagnebeplanting. Hierbij plant u de tulpenbollen in laagjes zodat u in het voorjaar een dichte deken van tulpen krijgt.

Rembrandt tulpen kopen

Fluwel.nl is dé specialist op het gebied van bloembollen. Wij hebben de tulpenbollen voor u geselecteerd die het het beste doen in de tuin en bepaalde bijzondere en unieke eigenschappen bezitten.

Wij informeren u ook over bloeiperiode, bodemtypes, het planten en de standplaats.