Rembrandt tulpen

De naam Rembrandt Tulpen wordt gebruikt voor Tulpen met een bizar kleurenspel in de bloemen. Dit waren in de tijd van de Tulpomanie de meest gewilde en duurste Tulpen. De Tulpen zijn vernoemd naar de beroemdste schilder uit die tijd en dat is op zich wel bijzonder, want Rembrandt zelf heeft, voor zover wij weten, nooit Rembrandt Tulpen geschilderd. De naam “Judith Leyster Tulpen” zou beter passen bij dit type Tulpen.

De soorten die in de 17e eeuw verhandeld werden zijn op één soort na, de ‘Zomerschoon’, verdwenen. Maar er worden tegenwoordig nog schitterende soorten geteeld die dezelfde uitstraling en kleurenspektakels laten zien als de Tulpen van weleer.

Rembrandt tulpen planten

Gelukkig is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om tulpen aan te schaffen. In de Gouden Eeuw leverden tulpenbollen de Nederlanden een vermogen op, werkelijk iedereen wilde deze fascinerende bloemen in de tuin hebben staan. De prachtige Rembrandt tulpen brengen u terug naar deze glorieuze tijd van weleer met hun klassieke schoonheid. Interessant om te weten is misschien dat het ‘vlammende’ patroon op deze tulpen in de 17de eeuw ontstaan is door een virus. Een voorbeeld van een foutje van de natuur dat heel goed heeft uitgepakt. Hoe dan ook zijn wij erg trots op deze tulpenvariant met de typisch Nederlandse naam.

Tulpen plant u in het najaar, ergens tussen half september en half december, omdat het voorjaarbloeiers zijn. Hierbij geldt: hoe vroeger in het jaar u uw tulpenbollen plant, hoe eerder u resultaat ziet. Graaf een geul die drie keer zo diep is als de tulpenbol hoog is en leg de bol er met de punt omhoog in. Tussen twee bollen in kunt u één centimeter ruimte aanhouden. Na het planten moet u de bollen een beetje water geven. Alle tulpen hebben een humusrijke grond nodig met een goede drainage. Zorg dus dat u uw Rembrandt tulpen ook niet te veel water geeft, dit hebben zij niet nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de landingspagina ‘Tulpen’ op Fluwel.nl. Voor een kleurrijk effect kunt u verschillende soorten Rembrandt tulpen door elkaar planten. Of kies voor de techniek van lasagnebeplanting, waarbij u de tulpenbollen in laagjes plant en in het voorjaar een dichte deken van tulpen krijgt.

Rembrandt tulpen online kopen

Fluwel.nl is dé specialist op het gebied van bloembollen. Voorjaars- of zomerbloeiers, traditionele of exotische bloemen, bij ons kunt u alle soorten bloembollen vinden. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar ons assortiment Rembrandt tulpen en hoeveel variatie hierin alleen al te vinden is. Wij hebben de bloembollen voor u geselecteerd die het het beste doen in de tuin en bepaalde bijzondere en unieke eigenschappen bezitten. Als wij datgene wat u zoekt niet hebben, dan bestaat het waarschijnlijk niet. Tegenwoordig is er een florerende handel op internet actief en is het mogelijk om uw tuin vanaf uw bureau of bank in te richten. Zelfs al bent u een beginnend tuinier, dan kunt u met onze informatie een heel eind komen. Wij informeren u over bloeiperiode, bodemtypes, het planten en zelfs over kamerplanten.

Wij van Fluwel.nl zijn gepassioneerd door bloembollen, dat merkt u waarschijnlijk wel wanneer u zo op onze site rondkijkt. Wij proberen onze klanten enthousiast te maken en de liefde voor onze bloeiers te verspreiden door heel Nederland, in de hoop dat iedereen ontdekt hoe geschikt bloembollen zijn voor in de tuin, of zelfs voor in huis.