Mengsels en combinaties

Het combineren van verschillende kleuren is erg populair. Op de Keukenhof en in tuinen aangelegd door vooraanstaande tuinontwerpers zie je meer en meer gemengde beplantingen. Het is altijd zoeken naar de juiste bloeitijden, bloemvormen en kleurencombinaties, maar heb je de goede harmonie te pakken dan kan het echt adembenemend mooi zijn. Dit zijn allen mengsels die het op de proeftuin van Fluwel uitstekend gedaan hebben.

Tulpenmengsels

Eén van onze meest succesvolle mengsels zijn onze tulpenmengsels. Tulpenbollen kunnen uitstekend met elkaar gemengd worden. Soms kan dit verrassende combinaties opleveren. Het voordeel van tulpenbollenmengsels is dat zij uw tuin er een stuk interessanter uit laten zien dan wanneer u een veld aanplant vol met bloemen van één en dezelfde tint. Mooi in de klassieke tuin, maar het is nu de 21ste eeuw en het is tijd voor wat vernieuwing, ook in de tuin. In de mode is het geoorloofd om allerlei gewaagde combinaties te maken. U bent misschien bekend met de ‘colourblocking’ trend: het combineren van kleuren die ogenschijnlijk lijken te vloeken. Niets is echt meer verwonderlijk in onze tijd, bijna alles is al een keer gedaan. Waarom deze gedachtegang dan niet doortrekken naar de tuin? Durf eens buiten de hokjes te denken en volg uw eigen weg.

Het beste is dat u niet eens zelf deze combinaties hoeft te bedenken: dat hebben wij van Fluwel.nl al voor u gedaan. Wij hebben bij het samenstellen van sets gekeken naar kleuren die goed bij elkaar passen of juist erg tegengesteld zijn, allemaal om een bepaalde sfeer te creëren. Natuurlijk hebben wij ook rekening gehouden met de bloeiperiodes en de groottes van de tulpen, zodat zij op hetzelfde moment bloeien en allebei goed zichtbaar zijn en de kleuren er echt uitspringen. Een bijzonder tulpenmengsel dat wij aanbieden is het mengsel Tutti Tulpi Romantico, bestaande uit vijftig verschillende soorten in zachte pasteltinten en af en toe hardroze of paars erdoorheen. Of het mengsel Stop the Car, waarbij het warme oranje en het koude paars elkaar op de één of andere manier erg goed aanvullen.

Tulpenmengsels kopen

Voor welk mengsel u kiest, ligt geheel aan uw wensenlijst. Wilt u tulpenbollen die in het voorjaar bloeien, of juist in de zomer? Daar zult u uw keuze op moeten aanpassen. Verder moet u kijken naar de stijl van uw tuin en welke kleuren of vormen daar goed in passen. Of u kunt juist tegendraads zijn en voor een gewaagde combinatie kiezen. Het maakt niet uit, want het is uiteindelijk uw tuin waar wij over praten. In ieder geval hebben wij er alles aan gedaan om de keuze zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze webshop is overzichtelijk en aantrekkelijk ingedeeld. Door op een foto te klikken komt u bij de informatie terecht en kunt u direct op de knop ‘bestellen’ klikken. Binnen één stap bent u dus bij de winkelwagen. Niet alle webshops kunnen ons dat nadoen, durven wij wel te zeggen. Wij houden rekening met de behoeftes van onze klanten, door onze prijzen redelijk te houden en de beste kwaliteit aan te bieden. Alles om u gelukkig te maken!