Mengsels en combinaties

Het combineren van verschillende kleuren en soorten bloemen waaronder tulpen is erg populair. Het is altijd zoeken naar de juiste bloeitijden, bloemvormen en kleurencombinaties, maar heb je de goede harmonie te pakken dan kan het adembenemend mooi zijn. Dit zijn allen tulpenmengsels die het op de proeftuin van Fluwel uitstekend gedaan hebben.

Tulpenbollen mengen

Tulpenbollen kunnen uitstekend met elkaar gemengd worden wat verrassende combinaties kan opleveren. Tulpenbollenmengsels zorgen ervoor dat uw tuin er een stuk interessanter uitziet dan wanneer u een tuin aanplant met tulpen van één en dezelfde tint. 

Het fijnste is dat u niet eens zelf deze combinaties hoeft te bedenken: dat hebben wij van Fluwel al voor u gedaan. Wij hebben bij het samenstellen van sets gekeken naar kleuren die goed bij elkaar passen of juist erg tegengesteld zijn, allemaal om een bepaalde sfeer te creëren. Natuurlijk hebben wij ook rekening gehouden met de bloeiperiodes en de groottes van de tulpen, zodat zij op hetzelfde moment bloeien en allebei goed zichtbaar zijn en de kleuren er echt uitspringen. Een bijzonder tulpenmengsel dat wij aanbieden is het mengsel Tutti Tulpi Romantico, bestaande uit vijftig verschillende soorten in zachte pasteltinten en af en toe hardroze of paars erdoorheen. 

Tulpenmengsels kopen

Voor welk mengsel u kiest, ligt geheel aan uw wensenlijst. Wilt u tulpenbollen die in het voorjaar bloeien, of juist in de zomer? Daar zult u uw keuze op moeten aanpassen. Verder moet u kijken naar de stijl van uw tuin en welke kleuren of vormen daar goed in passen. 

Naast tulpenmengsels vindt u ook andere sets van mengsels en combinaties bij Fluwel. Denk bijvoorbeeld aan mengsels van narcissen en hyacinten.