Sugar Crystal

Tulips Sugar Crystal
per 20 stuk(s)
€ 8,00
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 5,00

Omschrijving

Er is geen twijfel over mogelijk of de naam Sugar Crystal wel bij deze Tulp past, een en al zoetigheid. Deze mooie Tulp wordt geteeld op de unieke kwekerij van John en Raymond Huijg in het Noord Hollandse Breezand. Het ‘unieke’ aan hun kwekerij is dat de twee broers uitsluitend Tulpen telen die door hen zelf ontwikkeld zijn. 

De grondlegger van hun mooie Tulpenassortiment was hun vader Hein Huijg (1931-2016). Zijn naam leeft nog voort in het bloembollen vak. Het was een markante man, iedereen kende hem, met een groot en bonkig postuur en beresterk met handen die door het harde werken zo groot als kolenschoppen waren.

Ik mocht hem graag, hij zei altijd wat hij dacht, recht door zee en een hart van goud. Altijd mooie verhalen over vroeger of over nu, een bezoekje aan de ouwe ‘Sir Henry’ (zo werd hij door zijn Engelse bollen vrienden genoemd) verveelde nooit. Het meest bijgebleven is wel zijn verhaal dat hij zich als de dag van gisteren kon herinneren hoe hij als 18-jarige jongen voor het eerst een sinaasappel zag en ook op mocht eten, zulke dingen kan men zich vandaag de dag niet meer voorstellen.

Veel van de Tulpen uit de bekende veredelingsstal van de familie Huijg zijn zeer de moeite waard: Snow Crystal, Crispion Sweet, Fly Away, en het fantastische mengsel Family Reunion zijn allemaal van hun hand en deze prachtige Tulpen kunt u allen in onze webwinkel vinden. Maar deze Tulp ‘Sugar Crystal’ behoort in mijn ogen tot een van hun meesterwerken.