Nieuw

Spitsbergen

Tulipa Spitsbergen
per 20 stuk(s)
€ 7,20
Levering vindt plaats na 10-10-2021
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 32,00 en bespaar € 4,00
per 20 stuk(s)
€ 7,20
per 20 stuk(s)
€ 7,20

Omschrijving

Een Tsjechische Tulp met een Noorse naam, ze weten wat te verzinnen die bollenkwekers. Het is niet echt uniek dat Spitsbergen uit Tsjechië komt, er zijn daar meerdere onwijs mooie Tulpen veredeld. Soorten als Slawa, Havran, Gavota en Rajka zijn oorspronkelijk allemaal Tsjechische Tulpen. Stuk voor stuk, net als Spitsbergen, sierlijke slanke Tulpen voor de tuin.

Haar naam Spitsbergen heeft zij waarschijnlijk te danken aan het feit dat op het Noorse eiland Spitsbergen in de Noordelijke IJszee, in een oude kolenmijn, in 2006 de Wereldzaadbank is aangelegd. Menig plantenman of veredelaar is wel bekend of heeft wel eens gehoord van deze, onder de plantenliefhebbers, wereldberoemde zaadbank. Het is dus voor de hand liggend dat er zo af en toe voor een plant of bloem de goed klinkende naam Spitsbergen wordt gebruikt.

De Wereldzaadbank wordt met het jaar beroemder en misschien wel belangrijker, inmiddels wordt ze door botanisten ook wel ‘De Ark van Noach’ genoemd. Vandaag de dag worden er zaden bewaard van 1,5 miljoen verschillende planten. Het zijn voornamelijk landbouwgewassen die er worden ingebracht en het aantal groeit nog dagelijks. Het is dus helemaal niet verkeerd om een Tulp naar zo’n belangrijke plek op aarde te vernoemen. Dat het ook nog eens een onwijs mooie en sierlijke Tulp is die de naam Spitsbergen mag dragen doet mij alleen maar goed.