Silver Parrot

Tulipa Silver Parrot
per 20 stuk(s)
€ 8,60
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 39,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Soms valt het voor mij niet mee om over een wat oudere Tulp, die ik al jarenlang tegenkom, enthousiast te worden. Niet dat ik er op uitgekeken ben, zeker niet, het begint gewoon te ‘gewoon’ te worden als je een bloem voor de zoveelste keer weer ziet.

Dat gold ook een beetje voor Silver Parrot, sinds kweker Huijg uit Breezand deze Tulp in 1999 introduceerde heb ik haar zeker ieder voorjaar meerdere keren gezien. De eerste keer dat ik haar zag was het echt WOW, wat een beauty, en nu betrapte ik mij erop dat de wow behoorlijk was weggeëbd.

Maar eigenlijk is Silver Parrot nog steeds een fantastisch mooie Tulp die een kleurenspel en bloemvormen laat zien die je nauwelijks in andere Tulpen terug kunt vinden.

De bezoekers van de Fluwel showtuin, waar we jaarlijks alle soorten van de Fluwel website opplanten hebben mij erop gewezen. Ik had wat bollen van Huijg gekregen om te proberen en de reacties waren overweldigend. De vele bezoekers en Fluwel klanten die kwamen kijken waren laaiend enthousiast over de Silver Parrot.

In volle bloei is ze ook echt een schoonheid en het zilveren randje langs haar bladeren doet haar nog meer uitblinken. Silver Parrot, een wat oudere maar nog steeds schitterende Tulp.