Rhapsody of Smiles

Tulipa Rhapsody of Smiles
per 20 stuk(s)
€ 7,60
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

In de bloembollen wordt Rhapsody dikwijls gebruikt in de namen van Tulpen die onregelmatig van kleur zijn. Het is wel een en dezelfde soort maar als je tien bloemen bij elkaar houdt is er, qua kleur, geen een hetzelfde terwijl je wel kunt zien dat ze allemaal dezelfde Tulp zijn.

Rapsodie is een term uit de muziek waar ze ook wordt gebruikt voor muziek die wat betreft stijl of stemming erg contrasterend is maar toch een mooi geheel vormt.

Het ‘Smiles’ gedeelte van deze Rhapsody Tulp is omdat zij een spontane mutant is van de Tulp Big Smile. Big Smile is een uitstekende grote gele Tulp voor de tuin maar zal altijd op moeten vechten tegen de misschien nog wel betere gele Darwin hybride Tulpen.

Rhapsody of Smiles heeft dezelfde goede tuineigenschappen als haar moeder Big Smile maar zij is uniek in haar kleur en heeft geen concurrentie. Zij gaat zeker een belangrijke plaats innemen in het toekomstige tuin Tulpen assortiment. Ze is groot, sterk, lang bloeiend en haar kleur is ingetogen en opvallend tegelijk. Vooral voor de grotere tuinen en parken, mede door haar zonnige uitstraling, een fantastische Tulp.