Qatar

Tulipa Qatar
per 20 stuk(s)
€ 7,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Rood
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Wie noemt er nu een Tulp Qatar? Misschien klinkt Qatar bij u anders in de oren, maar bij mij wordt deze naam toch meteen geassocieerd met al het foute wat het grote geld kan veroorzaken.

Maar de Tulp kan er niets aan doen, zij stond waarschijnlijk gewoon maar een beetje mooi te zijn toen de een of andere hork haar deze naam gaf. Want mooi is ze, erg mooi zelfs en zeer, zeer lang bloeiend.

Haar lange bloei viel niet alleen mij op, ook Eric noemde dit op als een van haar goede eigenschappen. Maar ze bewaart nog een geheim, vertelde Eric mij, als ze uitgebloeid is vallen haar bloemblaadjes niet uit. Ze verandert in een droogbloem, en nog een mooie droogbloem ook. Niet alleen in de tuin, ook op de vaas ziet u in de loop van de tijd de bloem verschrompelen en langzaam verkleuren in de richting van dat mahoniehouten kastje wat u nog van oma op zolder heeft staan. Maar uitvallen? Nee hoor, ze blijft net zo lang staan tot u haar zat bent.

Ik heb het zelf geprobeerd, een bloem geplukt en in een vaasje gezet, ze ging uiteindelijk als droogbloem de groene bak in. Grappig toch?