North Pole

Tulipa North Pole
per 20 stuk(s)
€ 7,80
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Wit
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 35,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Dat deze Tulp in mijn assortiment is beland hebben we te danken aan de ‘Wakefield and Northern England Tulip Society’. Zij kwamen met de vraag; Carlos, wat is een goede en mooie witte gefranjerde Tulp voor de tuin?

In eerste instantie dacht ik aan de Tulp Honeymoon, mooie naam, maar eigenlijk meer een Tulp voor de broeierij. In de tuin is ze te broos en te teer om het soms toch rauwe buitenleven te trotseren. Maar toen ik het aan Eric Breed vroeg zei hij meteen ‘North Pole, super in de tuin’. Ik heb hem ook staan zei hij, sterk, fors en ontzettend mooi.

Ik mocht hem komen bekijken. Hij had gelijk, het is een fenomenale Tulp met een knisperend witte kleur die goed terecht komt boven haar gezonde donkergroene blad.

North Pole is een solide Tulp met een gespierd karakter maar haar fraaie bloemen daarentegen zijn met een tedere sierlijkheid overgoten dat je bijna niet kan geloven dat ze zo langdurig kan bloeien. De Engelse Tulpen society was er ook zeer mee in hun nopjes, ze hebben ze weer besteld.