Leo Bataviae

Tulipa KNRB (Leo Bataviae)
per 20 stuk(s)
€ 7,40
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Oranje
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 100 voor € 34,00 en bespaar € 3,00

Omschrijving

Ter ere van haar 100 jarig bestaan vroeg de Koninklijke Nederlandse Roei Bond of ik een, liefst oranje, tulp van wist om als cadeau aan te bieden aan de KNRB.

Ja, want het was zo dat een bepaalde vorm van het blad aan de roeiriem ‘Tulp’ werd genoemd. En de tulp is natuurlijk een op en top Nederlandse bloem die als geen ander deze prachtige Koninklijke vereniging kan vertegenwoordigen.

“Leo Bataviae” zou de naam van de tulp moeten worden, dit is Latijns voor “Leeuw van Holland”. Maar deze naam werd niet goedgekeurd omdat zij teveel leek op al bestaande tulpennamen dus zodoende hebben we haar ‘KNRB’ genoemd.

Toen ik ze deze tulp van eigen kwekerij liet zien was er geen twijfel meer mogelijk, deze tulp moest het worden. Een en al sierlijkheid met een fenomenale oranje kleur; Hollandser kon gewoon niet. Zelfs de vorm van de bloemblaadjes kwamen overeen met het naar de tulp vernoemde blad aan het uiteinde van de roeiriemen.

KNRB (Leo Bataviae) is een korte tulp die ook prima op potten en in bloembakken geplant gebruikt kan worden, maar haar meest opvallende eigenschap is haar kleur. Bijna net zo opvallend als de oranje slaapmutsjes (Californische klaproosjes). Gewoonweg een schitterende tulp die de naam mag dragen van een prachtige vereniging.