Golden Leo

Tulipa Golden Leo
per 10 stuk(s)
€ 8,80
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd.

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
30 - 40 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Geel
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

De gele kleurvariant van de inmiddels legendarische Tulp Leo. Het is al zeker een jaar of tien geleden dat we deze Tulp samen met haar moeder Leo kochten van de Heemskerkse kweker Aardenburg. De goede man stopte ermee en zocht een nieuw thuis voor zijn unieke Tulpen. Hij vroeg een hoop geld dus we zaten flink te dubben of we ze wel moesten kopen.

‘Niet twijfelen’ zei Eric Breed tegen ons. Die Tulp is uniek, dit heeft niemand, daar ga je zeker wat mee verdienen. Wat zijn we blij dat we het toch gedaan hebben en deze Tulp zijn gaan telen, wat had Eric onwijs gelijk. Nadat de Tulp Leo bekend werd op de bloemenveiling in Aalsmeer is er een ware hype ontstaan. Iedere hippe en trendy bloemenwinkel wilde deze Tulp hebben. Al jaren is ze met voorsprong de duurst betaalde Tulp op de bloemenveiling.

Plant haar in de tuin op een plekje waar u haar goed kunt bekijken en goed aan vrienden en kennissen kunt laten zien. Vooral als haar grote bloemen in het zonlicht opengaan is deze rariteit een bezienswaardigheid. Wees niet bang dat deze, toch wel wat prijzige, Tulp het niet goed doet bij u in de tuin want ze is ontstaan uit de Tulp Oxford, een echte Darwin hybride Tulp dus uitstekend voor de tuin.