Finola

Tulipa Finola
per 20 stuk(s)
€ 7,40
Levering vindt plaats na 03-10-2022
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 33,00 en bespaar € 4,00

Omschrijving

Gewoon mooi, gewoonweg onwijs mooi.

Ieder voorjaar heb ik wel het genoegen om iemand mee te vergezellen die voor het eerst in haar leven de bloeiende bloembollenvelden in het Noordelijk Zandgebied in volle bloei ziet staan. Het is echt mooi om mee te maken wat het zien van zo’n enorme hoeveelheid in volle bloei staande bloemen met iemand doet. Mensen die het voor het eerst meemaken raken soms echt geëmotioneerd, de tranen van geluk biggellen over de stembanden als je ze mooi of wauw hoort zeggen.

Voor mij was het eigenlijk altijd de gewoonste zaak van de hele wereld zulke zeeën van bloemen te zien en emoties en ontroering waren aan mij niet besteed. Tot die ene keer dat ik in een enorm veld met in volle bloei staande Tulp Finola terecht kwam. Wauw, wat was dat mooi, heel veel mooi.

Voor het eerst begreep en voelde ik de impact die onze bloeiende bollenvelden hebben op mensen die het voor het eerst aanschouwen. Ik hoop van harte dat als u ooit de bloeiende bollenvelden komt bezoeken u een veld in volle bloei staande Finola tegen komt. Maar, Finola is zo mooi dat u ook zeker zult genieten van een mooie toef bij u in de tuin.