De Tulp van Thijs

De Tulp van Thijs
20 st.
€ 7,40
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
12 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Roze
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 100 voor € 33,00 en bespaar € 4,00
20 st.
€ 7,40
20 st.
€ 7,40

Omschrijving

Carlos, kom je nog bij mijn Tulpen kijken? kreeg ik als appie van Tulpenveredelaar Thijs Langeveld uit Breezand. Dat deed ik graag, met Thijs is het immers altijd gezellig en er is veel moois bij hem te zien. Thijs is zo’n man die zijn hele leven, samen met zijn broer, hard heeft gewerkt op hun bloembollenkwekerij. Toen hij zijn schaapjes op het droge had en zijn kwekerij van de hand had gedaan om van zijn oude dag te genieten heeft hij zich volledig gericht op zijn hobby, het kweken van bloembollen.

Niet meer op de grote schaal zoals hij vroeger deed, nee nu heeft hij gekozen voor het echte specialistenwerk; het veredelen van Tulpen. En wat een mooie resultaten heeft hij in zo’n korte tijd al bereikt.

Tijdens mijn bezoek viel ik van de ene verbazing in de andere. Wat heeft die man een groene vingers, wat een mooie tulpen heeft Thijs gemaakt. Carlos, dit hier vind ik een van de mooiste voor de tuin zei Thijs toen we deze mooie roze Tulp stonden te bewonderen, mooi van kleur, elegante bloemen en staat altijd goed. Ik hoop deze tulp snel aan een kweker te verkopen want het partijtje wordt mij groot zat, zei Thijs, ik zou er zelfs al wat leverbare bollen van kunnen verkopen.

Nou, verkoop die paar leverbare bollen maar aan mij, ik denk dat mijn klanten hier heel blij mee zijn, zei ik tegen Thijs. Deze schitterende Tulp heeft nog geen naam maar dat maakt voor de bloem niet uit, die zijn altijd mooi. Maar mocht u een goede suggestie hebben… of misschien schiet u een goede naam te binnen als ze volgend voorjaar bij u in de tuin staat te bloeien.