Scadoxus multiflorus Orange Wonder

Scadoxus multiflorus Orange Wonder
3 st.
€ 8,70
Beschikbaar vanaf 01-11-2020

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Februari
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Gegevens
Bolmaat/omvang
16 cm
Planthoogte
40 - 50 cm
Plantdiepte
0 - 5 cm
Kleur
Oranje
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja

Omschrijving

De Scadoxus heeft haar wieg staan in het zuiden van Afrika en is in ons klimaat niet winterhard, ze kan absoluut niet tegen vorst. U kunt haar het beste in potten planten en haar gedurende de wintermaanden, als de plant is afgestorven, droog in de pot bewaren op een plaats waar ze niet kan bevriezen.

De bollen die wij hier aanbieden komen van een tuinder in het West- Friese Hoogwoud die zijn Scadoxus in een kas teelt om bloemen van te snijden. Als U de Scadoxus op een pot plant kunt u ongeveer tien weken na het planten de bloem verwachten. Een fantastische bloem in de vorm van een poederkwast die is opgebouwd uit honderden kleurige kleine bloempjes.

Nadat de Scadoxus is uitgebloeid kunt u haar in een serre of op een beschut plekje buiten in de tuin uit laten groeien. Als de plant in de herfst begint af te sterven zet u haar binnen en laat de pot uitdrogen. Bewaar haar droog en vrij van vorst om haar in April weer water te gaan geven, de Scadoxus zal weer ontwaken en gaan groeien. Na het ontwaken zal het binnenshuis zeker 10 weken duren voor ze weer gaat bloeien. Zet u de Scadoxus als potplant in de tuin of op het terras kunt u rond de maand juli de bloemen verwachten.

Plant haar, als u haar meerdere jaren wilt overhouden op een flinke pot zodat ze de ruimte heeft om een goed wortel gestel te maken en uit te dijen. Na enkele jaren zal de grond wat verarmen en is het raadzaam om ze bij te mesten met bijvoorbeeld gedroogde koemest korrels. Als ze het goed doet zal uw Scadoxus wellicht overgepot moeten worden, doe dat gedurende de rustperiode in de wintermaanden. Dit is tevens een goede gelegenheid om haar van verse grond te voorzien.